Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Wordt morgen beter dan vroeger? EXPO & DOC

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Senad & Ramiz Alic | expositie 7 februari tot 7 maart

Kunstenaar Senad Alic tekent en schrijft al 25 jaar in zijn schetsblokken. Nu verdiept hij zich in al die lagen en jaren, knipt de tekeningen en teksten uit en maakt er schilderijen van. Op die manier ontdekt en geeft hij hier nieuwe betekenis aan.

Senad's vader Ramiz Alic begon met teken en schilderen toen hij 80 jaar oud was (nu 90 jaar). Tekenen is voor hem een manier om al die verhalen uit de verschillende oorlogen die hij heeft gemaakt en niet onder woorden heeft kunnen brengen, toch een vorm te geven en zo zichtbaar te maken.

 

 

 

 

OPENING 11 FEBRUARI 

Podium Mozaïek nodigt u van harte uit voor de de opening van de expositie en de bijbehorende documentaire Wordt morgen beter dan vroeger? op zondag 11 februari. Inloop vanaf 14.00 uur, aanvang documentaire is 14.30 uur. Na afloop van de documentaire vindt een gesprek met de makers plaats, onder begeleiding van Zoran Bogdanovic, journalist (o.a. NRC & Groene Amsterdammer). Het programma wordt omlijst met live muziek op de ba?lama door German Popov, het instrument dat ook in de documentaire te horen is.

 

Wordt morgen beter dan vroeger? | documentaire + nagesprek | 14.30 uur

 

Een portret van een Bosjnak-moslim familie op de grens van  Bosnië en Servië voor, tijdens en na de oorlog van de jaren ’90.

 

De film is geïnspireerd op de zoektocht van vader Ramiz Alic naar de familie-identiteit in de turbulente Balkangeschiedenis. Een film over de familie, vriendschap, verschillende oorlogen en keuzes die wij allemaal in bepaalde situaties moeten maken. Een film over kunst die verborgen verhalen losmaakt, verbeeldt en zo verschillende generaties verbindt.


 

11 februari 14.30 uur | tickets via deze website

 

De expositie in Podium Mozaïek is dagelijks te bezoeken van 7 februari tot 7 maart 2018 van maandag t/m zondag vanaf 11.00 uur.