Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te gast bij

Double Bill: Dar (Homeland) & Grand Voyage - Dancing on the Edge Festival
Urgente artistieke dialoog met het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 11.11.2017, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

DAR ( Homeland)
SYRIË | LIBANON

Stephanie Kayal

Wat gebeurt er wanneer huizen en thuislanden verdwijnen? Dar (Homeland) probeert onze verbindingen met tijd en plaats te begrijpen. In een tijd waarin sommige samenlevingen vervallen of aftakelen, worden anderen geboren. Thuis is een instabiel concept. Stephanie Kayal probeert een thuis te creëren in het lichaam om zo misschien wel een laatste rustpunt te vinden.
Stephanie Kayal studeerde Dramatic Arts aan de Université Libanaise. Ze is lid van Koon Theatre Group en trad eerder in Dancing on the Edge Festival 2015 op in de veelgeprezen voorstelling Above Zero.

choreografie & performance Stephanie Kayal geluidsontwerp/muziek (live) Sarah Mashmoushy scenografie & licht Karam Abu Ayash productie Koon Theatre Group duur 15-20 min taal language no problem


GRAND VOYAGE
SYRIË| LIBANON | NEDERLAND

Ryan Djojokarso (DOX) & Ossama Halal (Koon Theatre Group)

Een multidisciplinaire voorstelling over diversiteit en uniformiteit
Wordt het gevoel van schuld, zoals die bestaat in een gemeenschap, gedragen door het individu? Als één persoon zich afkeert van een groep en in individualiteit vervalt; wordt diegene dan belast met een andere vorm van schuld? Grand Voyage wil de gevoeligheden van het individu in de groep testen. De voorstelling is een reis die verschillende vormen aanneemt, van brutale roadtrip tot processie, van vlucht tot bedevaart tot protestmars. Een reis waarbij de reizigers net zoveel naast elkaar als tegenover elkaar komen te staan.

Grand Voyage is een voorstelling voortgekomen uit een internationale uitwisseling tussen het Utrechtse theatergezelschap DOX en Koon Theatre Group (Syrië, Libanon). Beide gezelschappen staan bekend om hun multidisciplinaire, energieke, en fysieke theater en zijn in staat grote onderwerpen op een lichte toon te brengen. Hun benadering en manier van onderzoek zijn echter compleet verschillend, wat deze samenwerking iets om naar uit te kijken maakt.
Ryan Djojokarso (DOX) is een danser en veelbelovend choreograaf. Hij is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017
Ossama Halal is regisseur en oprichter van Koon Theatre Group. Hij maakte in zijn tweede jaar op de academie al de eerste straattheatervoorstelling in Syrië. Halal won in 2009 de award voor Beste Regisseur tijdens het Cairo International Festival for Contemporary and Experimental Theatre.

choreografie & regie Ryan Djojokarso, Ossama Halal performance Antoine Bouguier, Stephanie Kayal, Sarah Mashmoushy, Hani Andary, Nadine Wijshoff, Ronald van Ommeren artistieke leiding DOX Hildegard Draaijer dramaturgie Victor Mentink technische regie Karam Abu Ayash coproductie DOX, Koon Theatre Group, Dancing on the Edge duur 30 min taal language no problem

DOTE Late Night
Na de voorstellingen op zaterdagavond een avond vol muziek, dans, en surprise performances. Doe een dansje met ons mee! Kijk op dancingontheedge.nl voor meer informatie.
Gratis toegang

Dit programma is onderdeel van Dancing On the Edge Festival 2017
Met Cutting edge dance, theater en installatiekunst presenteert Dancing on the Edge Festival van 8 tot 18 november de artistieke uitwisseling tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Naast de voorstellingen is er een breed verdiepingsprogramma met nagesprekken, workshops, eten en muziek. Dancing on the Edge is de thuisbasis voor alles wat de grens overschrijdt: een platform voor culturele vervloeiing, gewaagde kunst en avontuurlijke bezoekers.
Bekijk het volledige programma van Dancing on the Edge Festival 2017 hier.


Prijzen:

Normaal  16.00
Met studentenkorting/CJP/CKV  14.00
Met Stadspas/ 65+  14.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00