Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Stichting Granate - Yalda - De Langste Nacht
Avondvullende viering van de zonnewende met sprookjesachtige verhalen, lyrische gedichten, poëtische films en dans & muziek van ver en dichtbij

Tickets met Mozaïekpas Tickets
wo 20.12.2017, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

U kunt voor deze voorstelling alleen kaarten bestellen via onze website of aan de kassa, er is geen mogelijkheid om te reserveren.

Op woensdagvond 20 december vieren we Yalda - de langste nacht van het jaar volgens de Iraanse traditie- met poëzie, verhalen, film, muziek en dans. Yalda staat voor de overwinning van het licht op de duisternis door de wedergeboorte van de zon. Niet alleen in de landen die tot het oude Perzië behoren, maar ook in veel andere culturen verspreid over de vijf continenten wordt deze gebeurtenis gevierd en geëerd, ieder met zijn eigen tradities en gewoonten. In de Iraanse traditie wordt daarbij met name poëzie gelezen, worden er verhalen verteld en worden granaatappel, watermeloen, noten en zoetigheid genuttigd. Yalda is de oorsprong van het Kerstfeest, waaruit maar weer eens blijkt dat verschillende culturen vaak nauw verbonden zijn met elkaar.

De avond staat in het teken van saamhorigheid, verbinding en het vieren van het leven.


Prijzen:

Normaal  17.50
Voorverkoop  15.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00