Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

De Jonge Republiek - Imagine the Silence - Theater
Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor de vragen van deze tijd

Tickets met Mozaïekpas Tickets
do 08.03.2018, 20:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Wie of wat bepaalt je identiteit: Jijzelf, je omgeving of je achtergrond? Moet je nog iemand worden of ben je al iemand? Kan je ontsnappen aan jezelf? Zijn vrouwen écht anders dan mannen?

Op deze internationale dag van de vrouw pluizen drie theatermaaksters met verschillende roots maar dezelfde vragen een klassieke gruwelmythe uit: Philomela, uit de metamorfosen van Ovidius. Een sterk verhaal over twee zussen die zich verzetten tegen hun lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien. Zij hadden stilte nodig voor hun verandering.

Imagine the Silence is een pleidooi om in het lawaai van alledag, de stilte in jezelf te zoeken. Een muzikale collage die barst van brutaliteit en speelse bekentenissen. Een stuk door meiden, ook voor jongens

Concept & idee Silvia Andringa
Regie Silvia Andringa
Spel Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
Vormgeving Elze van den Akker
Compositie Laurens Joensen
Kostuums Arien de Vries
Lichtontwerp Paul Jonker

HeForShe Arts week | UN Women

Vanaf de internationale vrouwendag op 8 maart, wordt tot en met 15 maart wereldwijd de HeForShe Arts Week gevierd. Imagine the Silence maakt onderdeel uit van het programma hiervan in Amsterdam.
Met de steun van kunstorganisaties wordt in de HeForShe Arts week het gesprek over gendergelijkheid naar mensen gebracht door middel van debat, komedie, theater, beeldende kunst, dans, film en muziek om sociale verandering te stimuleren. Inmiddels worden er naast New York al HeForShe Arts Weeks georganiseerd in Londen, Parijs, Madrid, Bangkok, Santiago de Chile, São Paulo en Panama City. En dit jaar sluit dus ook Amsterdam zich aan.

De HeForShe is een campagne van UN Women, de organisatie binnen de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en vrouwenrechten.

Ga voor meer informatie over de wereldwijde HeForShe Arts Week beweging naar www.HeForSheArtsWeek.org


Prijzen:

Normaal  17.00
Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00