Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Toneelmakerij en Danstheater AYA - I Call my Brothers (14+) - Theater
Een zinderende voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme

Tickets met Mozaïekpas Tickets
do 17.05.2018, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Een explosieve situatie: een bom is ontploft en angst houd de stad in zijn greep. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Vooral geen aandacht te trekken. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt?

Voor het eerst slaan De Toneelmakerij en Danstheater AYA de handen ineen voor een gezamenlijke voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zweeds-Tunesische schrijver Jonas Hassen Khemiri. Regisseur Liesbeth Coltof en choreograaf Wies Bloemen tekenen samen voor een rauwe, zinderende voorstelling met vier acteurs en vijf dansers. Het publiek kruipt in het hoofd van een jonge man en volgt hem 24 uur van zijn leven. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op zijn hielen gezeten. De telefoon waarmee hij zijn brothers belt is zijn enige draad met het leven. Langzaam vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie, tussen dader en slachtoffer, tussen speler en danser.

Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri (1978) schreef I call my brothers als reactie op de terroristische bomaanslag in het centrum van Stockholm in 2010. Khemiri is in Zweden een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Zijn toneelstukken werden uitgevoerd op meer dan vijftig internationale podia en zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

Credits: Regie: Liesbeth Coltof, tekst: Jonas Hassen Khemiri, choreografie: Wies Bloemen, Kostuum: Carly Everaert, Decor/ licht: Erik van Raalte en Sheriff Vlaams, Muziek: Kaveh Vares
Acteurs: Gonca Karasu, Fahd Larhzaoui, Stefanie van Leersum en José Montoya
Dansers: Hani Andary, Andrea Beugger, Robin Kroes, Ali Zanad en Nadine Wijshoff

Stadspasactie (groene stip)
Stadspashouders met de groene stip: vergeet niet je pas mee te nemen als je naar de voorstelling gaat. Bij de kaartcontrole wordt naar je pas gevraagd.


Prijzen:

Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Kinderkaartje  10.00
Stadspas actieprijs  2.50