Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Expositie

De Vrolijkheid - Tijd voor Tapijten - opening
Verhalen van het gewone familieleven van voor een oorlog of vlucht

do 09.11.2017, 17:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

TIJD VOOR TAPIJTEN
9 november t/m 7 januari

Tijd voor Tapijten is als kunstproject ontstaan vanuit een beeld: tapijten maken van een huis een thuis. Tapijten dempen het geluid, halen de kou van de vloer, zorgen voor geborgenheid. In het nomadische bestaan van bewoners van asielzoekerscentra heeft De Vrolijkheid met Tijd voor Tapijten een symbolisch sterk beeld van die huiselijkheid gecreƫerd. Verhalen staan centraal in het project, omdat veel mensen bijzondere herinneringen hebben aan tapijten. Verhalen van het gewone familieleven van voor een oorlog of vlucht.

Het project
Ontwerpers, vaak zelf met een vluchtelingenachtergrond, hebben in elf Nederlandse asielzoekerscentra bewoners ontmoet en in workshops verhalen gedeeld, technieken, talenten en expertise ontdekt. Dit resulteerde in elf tapijten, gemaakt in samenwerking met bewoners van deze azc's, op basis van hun verhalen en technieken. Foto's van Petra Katanic geven de makers van de tapijten een gezicht en tonen de context waarbinnen Tijd voor Tapijten tot stand kwam, de wereld van de Nederlandse asielzoekerscentra. Daarmee maakt Tijd voor Tapijten sporen zichtbaar ongeacht of deze families mogen blijven of moeten vertrekken.

Stichting de Vrolijkheid
Stichting de Vrolijkheid, voluit Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid, is een netwerk van professionele kunstenaars, theatermakers en musici, die creatieve activiteiten met, door en voor kinderen en jongeren organiseren in 29 asielzoekerscentra in Nederland.