Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Theater RAST - Bloedbroeders (voorpremière)
voorpremiere met nagesprek met o.a. Sinan Can

Tickets met Mozaïekpas Tickets
vr 15.12.2017, 20:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

**Bloed is dikker dan water. **En daarom besluiten de Turkse Mehmet en Armeense Abisoghom in 1915 bloedbroeders te worden. Tijdens de Armeense genocide in het Ottomaanse rijk speelde zich een ware tragedie af voor de familie van musicalacteur Ara Halici. Regisseur Saban Ol en Halici maken deze persoonlijke familiekroniek nu tot een alomvattend verhaal over onverwoestbare vriendschap in oorlogstijd: Bloedbroeders.

Bloedbroeders vertelt het leven van twee jongens die boven alles solidair zijn met elkaar. De onbegrensde liefde voor elkaar helpt hen om pogroms, oorlog en armoede te overleven. Nadat het hele dorp van de zesjarige Armeense Abisoghom wordt afgevoerd, neemt een Turks gezin hem op als hun eigen zoon. Hij krijgt een Turkse naam. Wanneer een aantal jaar later zijn Turkse adoptieouders overlijden, is Abisoghom zijn leven weer niet zeker. Samen met zijn adoptiebroer Mehmet vlucht hij Turkije uit. De twee maken een bijzondere tocht door vele landen en culturen. Via Griekenland belanden ze uiteindelijk in Frankrijk. Daar worden ze tijdens WOII opgepakt en op de trein naar krijgskamp Dörnitz gezet. Ze blijven er alles aan doen om verder te komen: ze nemen andere identiteiten aan, leren elkaars taal en verbloemen tijdelijk hun geloof. Alles om samen een veilig thuis te vinden.

22.00 22.40 uur: Nagesprek met Sinan Can o.l.v. Meltem Halaceli
Nagesprek met Sinan Can (maker VARA documentaireserie Bloedbroeders), Ara Halc (medemaker documentaireserie en acteur voorstelling) en Saban Ol (regisseur voorstelling) onder leiding van moderator Meltem Halaceli (arabist en auteur van De vergeten geschiedenis van mijn grootvader).

De thematiek van de voorstelling snijdt relevante vraagstukken aan: Kun je verbroederen ondanks verschillen? En wat is naastenliefde in tijden van conflict? Het is een universeel verhaal over kameraden op de vlucht. Dat maakt de voorstelling ook herkenbaar in een hedendaagse context. Ol werkt met de acteurs vanuit improvisaties en muziek speelt een belangrijke rol. De acteurs hebben geen vaste rollen en spelen alle personages - ze staan in dienst van het verhaal. Het resultaat is een muzikale vertelling waarbij de acteurs je meeslepen in de tragedie, maar tevens relativeren met humor en lichtheid. En je bovenal ook hoopvol stemmen.

Met o.a. Ara Halici, Bastiaan de Haan, Hanneke Last, Jorien Zeevaart en Roel Goedhart | Regie: Saban Ol | Tekst: Allard Blom | Compositie: Jeroen Sleyfer | Vormgeving: Martina Lebert | Regieassistentie: Anne van der Lelie

Ara Halici initiatiefnemer en acteur
Ara Halici is musicalacteur en winnaar van twee Johnny Kraaykamp awards voor beste mannelijke hoofdrol. Hij maakte samen met de Turkse journalist Sinan Can de spraakmakende documentaireserie Bloedbroeders voor VARA, die begin 2015 op de Nederlandse televisie verscheen. Tijdens research voor de serie ontdekte Halici het verhaal van zijn Armeense oudoom Abisoghom die als kleine jongen 1915 op miraculeuze wijze overleefde.

Saban Ol regisseur
Saban Ol is artistiek leider van Theater RAST en o.a. bekend van zijn controversiële voorstellingen Eleni & Roos, Sivas 93 en Bodypeeling. Ol streeft er altijd naar universele en actuele voorstellingen te maken, waarbij hij de confrontatie niet schuwt. Hij liep al een aantal jaar rond met het idee een voorstelling over de Turks-Armeense kwestie. Met Halcs familiegeschiedenis vond hij de juiste benadering: historisch bewustzijn creëren, maar ook laten zien dat liefde sterker kan zijn dan haat.

MA 11 T/M ZO 17 DEC CONTEXTPROGRAMMA
Rondom en aanvullend op de voorstellingen vindt van maandag 11 tot en met zondag 17 december een uitgebreid contextprogramma plaats, met volop gelegenheid tot verdieping, gesprek en reflectie. Een week met o.a. muziek van Komitas, film, kunst en verschillende nagesprekken met o.a. Saban Ol, Ara Halici, Sinan Can en diverse wetenschappers.

**PASSE-PARTETOUT-TICKETS:
Voor slechts € 58,00 kunt u deelnemen aan Het Dinerconcert op 12 december, 1 voorstelling naar keuze van Theater Rast, de film Saroyanland van Lusin Dink op zondag 17 december en de voorstelling Salyangoz van Hayko Bagdat op dezelfde zondag om 20.00u.
Wilt u een combiticket? mail dan naar kaartverkoop@podiummozaiek.nl
Geeft u in uw mail dan uw voorkeur aan, welke Rastvoorstelling u wilt zien?

COMBITICKET FILM EN VOORSTELLING 17 DECEMBER:
Voor € 20,00 kunt u een combiticket aanschaffen voor zowel de film als de voorstelling op zondag 17 december 2017

Interesse in de combiticket?
Mail naar kaartverkoop@podiummozaiek.nl


Prijzen:

Normaal  17.00
Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV  12.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+  15.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00