Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Ogutu Muraya - Because I always feel like running - Storytelling

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 14.04.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

In Because I Always Feel Like Running, onderzoekt Ogutu Muraya het fenomeen en de politieke kant van hardlopen. In Oost-Afrika viel de opkomst van atletisch talent, op de middel- en lange afstand, samen met de groei van de onafhankelijkheidsbewegingen. Zo werd het succes van de atleten sinds de jaren 60 gekoppeld aan het proces van natievorming en het creëren van een nieuwe identiteit in een postkoloniale context.

Op dezelfde manier als een marathonloper altijd zijn grenzen verlegt en zijn lichaam verbetert, staat deze voorstelling ook in het teken van wilskracht en fysieke vasthoudendheid. Via historische en persoonlijke verhalen analyseert Muraya het sportlichaam als zowel een politieke entiteit als een kwetsbaar en veerkrachtig biologisch organisme.

Ogutu Muraya is schrijver, verhalenverteller en theatermaker. Eerder presenteerde hij zijn afstudeerwerk Fractured Memory op het Bâtard Festival, waar in 2017 ook zijn voorstelling Because I Always Feel Like Running in première ging.

Credits
Theatermaker Ogutu Muraya Dramaturgie en regie assistentie
Leila Anderson Geproduceerd door Veem House for Performance en Bâtard Festival **Met ondersteuning van ** Life Long Burning (Culture Programme of the European Union)


Prijzen:

Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00