Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Expositie

Goran Turnšek - Second Stage - Expo opening
fotografie expositie

do 07.09.2017, 17:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

**SECOND STAGE **
Van 7 september t/m 29 oktober

De danser van toen in het leven van nu

Een carrière als professioneel danser is geen lang leven beschoren. Het instrument van de danser kan op een zeker moment niet meer voldoen aan de hoge fysieke en technische eisen die aan dansers worden gesteld.
Deze tentoonstelling toont fotos van dansers na hun dansloopbaan. Hoewel gestopt met dans, heeft hun instrument nog lang niet afgedaan. Het lijf gebruiken zij anders en toch blijft de danser in hen herkenbaar. Ik heb dansers met verschillende beroepen gefotografeerd. Dankzij de omscholingsregeling is het voor dansers in Nederland mogelijk een hele andere weg in te slaan. Ik heb een advocaat gefotografeerd, maar ook een fitness instructeur, vroedvrouw, pianolerares en aannemer. Ook heeft het project me geholpen mijn danscarrière achter me te laten.

Goran Turnek (danser, fotograaf) werd in 1978 geboren in het voormalige
Joegoslavië, het deel dat nu Slovenië heet. Hij danste onder meer bij Krisztina de Châtel, Piet Rogie en Nicole Beutler. Al tijdens zijn dansloopbaan ontwikkelde hij belangstelling voor de relatie tussen dans en fotografie. De keuze voor een tweede loopbaan was daarmee snel gemaakt. In 2015 studeerde hij Cum Laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met zijn afstudeerproject Jakob.

Fotografie: Goran Turnek
Tentoonstellingsontwerp: Minhong Yu
Edit: Nicole Segers
Print: FOTOLAB, Amsterdam

De geportretteerde dansers hebben allemaal gebruik gemaakt van
Omscholingsregeling Dansers.

Second Stage is mede mogelijk gemaakt door Omscholing Dansers Nederland, Amsterdamse Fonds voor De Kunsten en Theodoor Gilissen.