Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Oneka von Schrader - Superdance - Dans

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 07.04.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

'Superdance' is een ode aan de dans, waarin zes vrouwelijke dansers nieuwe manieren van dans verkennen. Met deze dansvoorstelling probeert choreograaf Oneka van Schrader de dans opnieuw te betoveren door het van zijn huidige vorm te bevrijden. De titel 'Superdance' verwijst naar de poging om de kenmerken van dans in zijn overmaat te belichamen, om de krachtige en extreme kanten van de dans te benadrukken in plaats van de getemde en geformaliseerde versie ervan. En is een poging om een verbinding te maken met de bestaande dansgeschiedenis, die al op verschillende manieren gepoogd heeft om de dans te redden van te veel formalisering.

De dansvoorstelling ontstond vanuit een vraag van maker von Schrader over de huidige staat van de danswereld. De afgelopen decennia heeft die wereld zich van conceptuele dans naar post-dans bewogen, dans geïroniseerd en ontleed maar op de een of andere manier verloor het voor maker Oneka de kracht die het had toen zij voor het eerst begon. Hoewel het duidelijk lijkt waarom dans werkt in een sociale omgeving, begon Oneka von Schrader de plek van dans in het theater te bevragen. Wat is de urgentie voor dansers om het podium op te gaan en wat is de ervaring van het publiek dat performers ziet bewegen, voorbij de louter esthetische ervaring ervan?

Von Schrader haalt voor haar choreografie├źn inspiratie uit het werk van onder andere Trisha Brown, Meg Stuart en Deborah Hay, die allen het lichaam gebruiken als een plek voor potentiele vrijheid en verbeeldingskracht.

Credits
ChoreografieOneka von Schrader Dansers Paula Chabo, Ida Katinka Fridan Pedersen, Andrea Zavala Folavche, Fleur van den Berg, Sigrid Stigsdatter Dramaturgie Lisa Video Susanna Brenner Productie
Charlot van de Meer Geproduceerd door Veem House for Performance en Frascati **Met ondersteuning van ** Life Long Burning (Culture Programme of the European Union)


Prijzen:

Normaal  17.00
Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00