Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te gast bij

Installatie Kashash - Dancing on the Edge Festival
Urgente artistieke dialoog met het Midden-Oosten en Noord-Afrika

za 11.11.2017, 17:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Sinds 2011, het begin van de Syrische opstand, staat de verdwijning van meerdere duiventrainers (kashash) symbool voor de brandende lucht boven Syriƫ. De daken van de steden, als het nog daken en geen puinhopen zijn, werden voorheen door Kashash gebruikt, maar worden tegenwoordig bezet door verschillende autoriteiten.
Samen met zes Syrische kunstenaars en zes onderzoekers, verkent curator Alma Salem de traditionele Syrische praktijk van duiventrainen, de verhalen daarachter en haar plek in het collectieve Syrische bewustzijn.
Kashash, de kunstwerken, de kunstenaars, de onderzoekers en de duiven hernemen de daken als persoonlijke en intieme ruimtes.

Kashash is een artistiek onderzoeksproject, video-installatie, contextprogramma, online graffiti campagne en aanstaande educatieve toolkit en publicatie. Het is het eerste project van Syria Sixth Space, een nieuw onafhankelijk, non-fysiek, hedendaags, curateel platform. Een conceptuele ruimte waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten, zonder beperkingen als landsgrenzen, geografische locatie en (mogelijke) censuur. Het stimuleert nieuwe digitale en virtuele kunstvormen en poogt het onzichtbare, zichtbaar te maken.

Deelnemende auteurs & kunstenaars: Hassan Abbas (academicus en schrijver), Basel Abdo (techneut en IT specialist) Dima Al-Chukr (kritikus en schrijver), Abed Al-Hakwati (filmmaker), Sarmad Al-Jilane (activist en journalist), Jumana Al-Yasiri (onderzoeker en manager podiumkunsten) Khaled Barakeh (beeldend kunstenaar), Ibrahim Fakhri (graffiti/visual artist), Hanan Kassab Hassan (kunsthistoricus en schrijver), Liwaa Yazji (filmmaker, schrijver en dichter), Anita Mouccadem (ontwerpster), Khalil Younes (beeldend kunstenaar)
Alma Salem is een onafhankelijke curator en cultureel adviseur. Van 2006 tot 2015 werkte Salem voor the British Council, waar ze Syria Third Space, de voorloper van Syria Sixth Space, ontwikkelde.

curator Alma Salem productie Syria Sixth Space coproductie Dancing on the Edge

Kashash
Deze doorlopende installatie is gratis te bezoeken vanaf 17.00-19.30.
Op zaterdag 11 november om 20.00 geeft curator Alma Salem een tour door de installatie. Toegang is gratis, maar het is verplicht om te reserveren. Maak hier uw reservering.


Kashash talk: The past and the future, its heritage and its place in the collective Syrian Memory
Alma Salem & Gasten
Zaterdag 11 november om 16.00

Experts en kunstenaars wonend in Nederland of aanwezig voor het festival praten in een paneldiscussie over hun interpretatie van het concept Kashash. Vanuit verschillende artistieke, sociale, of politieke invalshoeken bedenken zij gezamenlijk nieuwe ideeen die bestaande stereotypen in de media kunnen doorbreken. Deze gesprekken vertellen de verborgen verhalen achter de krantenkoppen, laten nieuwe stemmen horen, en laten de vrijheid van meningsuiting gelden.
Taal: gesprekken zijn in het Engels met benodigde vertalingen vanuit het Arabisch door Alma Salem.
Wanneer Zaterdag 11 november om 16.00, vooraf online reserveren is verplicht. Maak hier uw reservering voor de Kashash Talk. Kijk hier voor meer informatie.

DOTE Late Night
Na de voorstellingen op zaterdagavond een avond vol muziek, dans, en surprise performances. Doe een dansje met ons mee! Kijk op dancingontheedge.nl voor meer informatie.
Gratis toegang

Dit programma is onderdeel van Dancing On the Edge Festival 2017
Met Cutting edge dance, theater en installatiekunst presenteert Dancing on the Edge Festival van 8 tot 18 november de artistieke uitwisseling tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Naast de voorstellingen is er een breed verdiepingsprogramma met nagesprekken, workshops, eten en muziek. Dancing on the Edge is de thuisbasis voor alles wat de grens overschrijdt: een platform voor culturele vervloeiing, gewaagde kunst en avontuurlijke bezoekers.
Bekijk het volledige programma van Dancing on the Edge Festival 2017 hier.