Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te gast bij

The Atlantis Project, interactieve installatie - Dancing on the Edge Festival
Een interactieve installatie van levende verhalen

za 11.11.2017, 18:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Zijn we in staat onze angst voor de ander en de illusie van een vaste identiteit te overwinnen? Makers Lina 'Issa en Mayar Alexan gebruiken in hun artistieke onderzoek The Atlantis Project de zee, letterlijk en figuurlijk, als een metafoor en bron van inspiratie om verschillende 'stromen' van mensen, identiteiten en verhalen in onze samenleving te bestuderen. 'Issa en Alexan hebben werksessies gehouden met verschillende groepen deelnemers elk met een persoonlijk relatie met de zee. Hun verhalen worden onderdeel van één collectief verhaal, zonder de individuele eigenheid te verliezen, waarmee de deelnemers coauteurs van het onderzoek zijn geworden. Het project is een aanzet tot een open en groeiend archief, waarbij het publiek in de installatie wordt uitgenodigd verhalen te ontvangen en door te geven.

The Atlantis Project is een spin-off en verdiepend onderzoek naar de themas van de locatievoorstelling A Ticket to Atlantis, waarin de relatie tussen de zee en het menselijk lichaam centraal staat. Deze voorstelling speelt tijdens het Dancing on the Edge Festival op het strand nabij het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

De zee bestaat uit duizend-en-één verschillende stromingen, elk met een andere kleur. Ze vlechten zich in en uit elkaar, als een vloeibaar kleed van adembenemende complexiteit. Dit zijn de stromen van verhalen () en omdat verhalen in de zee bestaan in vloeibare vorm, behouden ze hun mogelijkheid om te veranderen, om nieuwe versies van zichzelf te worden, om zich samen te voegen met andere verhalen en zo zelf andere verhalen te worden. In tegenstelling tot een bibliotheek van boeken, is deze bibliotheek niet dood maar levend - Salman Rushdie, Haroun and the Sea of Stories (vrij vertaald)
Lina Issa is een Libanese kunstenares wonend en werkend in Amsterdam. Ze werkt binnen uiteenlopende disciplines en zoekt in haar werk vaak de spanning op tussen het persoonlijke en het universele.
Mayar Alexan is een Syrische acteur en theatermaker wonend in Libanon. Hij speelde in de veelgeprezen voorstelling Above Zero die tijdens Dancing on the Edge Festival 2015 te zien was.

concept Lina 'Issa in samenwerking met Mayar Alexan onderzoek Iris Spanbroek, Louise Cross gastonderzoeker Sara Guagnini facilitator Soula Notos fotograaf Giath Taha productie Dancing on the Edge met dank aan Natasja van 't Westende, Satellietgroep, Jacqueline Heerema, Fazle Shairmahomed, Yvette Kopijn, MuZee, Café Zeemanshuis, Het Uiterjoon, en alle coauteurs
duur 25' taal Nederlands & Engels toegang gratis

Wanneer De installatie is van 17:00-19.30 te bezoeken, het is verplicht om vooraf online te reserveren, maak hier uw reservering.

Dit programma is onderdeel van Dancing On the Edge Festival 2017
Met Cutting edge dance, theater en installatiekunst presenteert Dancing on the Edge Festival van 8 tot 18 november de artistieke uitwisseling tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Naast de voorstellingen is er een breed verdiepingsprogramma met nagesprekken, workshops, eten en muziek. Dancing on the Edge is de thuisbasis voor alles wat de grens overschrijdt: een platform voor culturele vervloeiing, gewaagde kunst en avontuurlijke bezoekers.
Bekijk het volledige programma van Dancing on the Edge Festival 2017 hier.