Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Margo van de Linde - Improvised Feminism

Tickets met Mozaïekpas Tickets
do 08.03.2018, 19:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

"Ik ben feminist. Denk ik. Maar soms zou ik tijdens een gesprek de woorden, Ik ben feminist willen zeggen, en dan houd iets mij tegen. Wat is dat?"

We kunnen al snel het gevoel hebben dat we niet in staat zijn over iets mee te praten dat beladen is met geschiedenis, meningen en theoretische tekst. Onze mening delen brengt risico met zich mee - het zou kunnen leiden tot controversie. Wat als iemand door zou hebben dat we niet alle teksten van Simone de Beauvoir of Sojourner truth hebben gelezen? Dat we iets vinden dat afwijkt van de norm? Wat is eigenlijk de norm? Terwijl het juist het ontwijken van dit onderwerp is, dat seksistische tendensen in stand zou kunnen houden.

Met Improvised Feminism vormen we samen een alternatieve leerplek. Een intieme cirkel van niet meer dan 15 mensen per keer waarin we op basis van onze persoonlijk ervaringen en kennis een gesprek aangaan. We koppelen ons los van verwachting en moraal en ondersteunen ons intuïtieve delen met het voorlezen van diverse korte quotes en spel door twee actrices die gespecialiseerd zijn in improvisatie en comedy. De scenes en beelden die ontstaan tijdens het gesprek maken vraagstukken tastbaar, provoceren, houden de ervaring dynamisch en laten ons af en toe goed om onszelf lachen.

Onder genot van een kop soep!

Maker/regie: Margo van de Linde
Performers: Trista Mrema, Annefleur Schep, Margo van de Linde
Dramaturgisch Advies: Leila Anderson
Creative Producer: Gina Alina Patilea
Web Design: Chiara Wilde
Fotos: Karin van de Wiel
Illustratie: Jordy van den Nieuwendijk
Met dank aan: Isobel Dryburgh, Vera Kaye, Dennis Molendijk, Anne Rieger, Maria Robler, Marieke Warmelink, Chiara Wilde

www.improvisedfeminism.nl

////// VEEM IN PODIUM MOZAÏEK // KRUISBESTUIVING #1 ///////
Het Veem toont dit voorjaar inspirerende makers in Podium Mozaïek die graag uitdagen voorbij het ons bekende te denken. We tarten de precisie waarmee we als theater onze artistieke keuzes maken en stellen ons open voor nieuwe voorstellen, signaturen en stijlen. Later in het jaar toont Veem in kruisbestuiving #2 makers die aan Podium Mozaïek gelieerd zijn in hun 100 Dagen Huis.
VEEM kruisbestuiving #1 in Podium Mozaïek:

Oneka von Schrader - Superdance | Zaterdag 7 april
Ogutu Muraya - Because I Always Feel Like Running | Zaterdag 14 april


Prijzen:

Normaal  10.00