Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Concert

Tarab Night - Andalus Voices met Sanaa Marahati - Muziek

Tickets met Mozaïekpas Tickets
vr 20.04.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Sanaa Marahati

Sanaa Marahati (Sefrou,Marokko, 1984) is de meest begaafde malhoun zangeres van het moment. De malhoun is een eeuwenoude Marokkaans-Arabische poëtische traditie. De malhoun bestaat uit lange levensliederen, die door een solo artiest als melodieuze poëzie wordt gezongen onder begeleiding van Arabo Andalus georiënteerd orkest. De teksten hebben onder andere betrekking op liefde, spiritualiteit en macht. In 2015 tourde Marahati voor het eerst met het Amsterdams Andalusisch Orkest in Nederland en trok volle zalen.

Marahati wordt beschouwd als de natuurlijke opvolgster van de Joods-Marokkaanse malhoun legende Zohra El Fassiya (1905-1994). Zij was de eerste Marokkaanse vrouwelijke artiest, die haar muziek professioneel opnam. In haar jonge jaren zong zij in de synagogen in het Atlasgebied en vertrok naar de grote stad Casablanca waar zij kennismaakte met andere Andalusische stijlen. Haar werk in de grote stad week af van de traditionele paden en zij opende de malhoun voor andere stijlen als de chabi (volks). In totaal bracht zij 17 albums uit. Het werk van El Fassiya inspireerde Marahati om de malhoun als subgenre van de Semitische Andalusische muziekstromingen te verfijnen. In 1994 El Fassiya overleed als eenzame vrouw in Israël.
Tegenwoordig is Marahati zeer populair onder de Marokkaans-Joodse gemeenschappen. Zij wordt beschouwd als een muzikale bruggenbouwer tussen Arabische en Joodse muziek, die een diepgewortelde gemeenschappelijke geschiedenis delen. Haar doel is om in Europese steden, waar Joods-Andalusische (cq. Sefardische joden) gemeenschappen wonen de malhoun muziek bekend te maken

Voor 10 euro naar de voorstelling met de Mozaïekpas

Met de Mozaïekpas bezoekt u het hele seizoen met één introducee voor maar 10 euro per persoon een voorstelling! Bovendien krijgt u ook nog eens 10% korting in het theatercafé.

Koop de Mozaïekpas voor €15,- bij online of bij onze ticketdesk en profiteer ook bij deze voostelling van de kortingsprijs van €10,- p.p (max. 2 personen per Mozaïekpas).


Prijzen:

Normaal  22.00
Voorverkoop  20.00
Met studentenkorting/CJP/CKV  17.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  15.00
Met Stadspas/ 65+  20.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  18.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00