Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Expositie

Nosrat Mansouri - Altaren
opening

do 10.05.2018, 17:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

"Ik maak reliëfs. Deze reliëfs noem ik altaren. Een altaar is een object dat in alle culturen bestaat. Met zorg gemaakt, ambachtelijk, veranderend en zich vormend in de tijd."

Donderdag 10 mei opent de expositie Altaren in Podium Mozaïek, met prachtig beeldend werk van kunstenaar Nosrat Mansouri. Mansouri over zijn werk:

"Het Altaar(Saghakhaneh) is in mijn geboorteland Iran diep verankerd in de cultuur en geschiedenis van het land. Het heeft zich door de jaren heen kunnen redden door zich aan te passen aan veranderingen. Vergelijk het met de evolutie van dierensoorten en planten. Je herkent de mammoet in een olifant. Zoiets.
Tevens is Saghakhaneh de naam van een beweging in beeldende kunst in Iran ontstaan in de jaren 60. Deze beweging maakte gebruik van elementen uit de moderne kunst in combinatie met de sier elementen uit de traditionele, toegepaste en religieuze kunsten. Deze beweging heeft een grote invloed gehad op de beeldhouwen, schilderkunst, kaligrafie en de grafische vormgeving in de jaren na.
Mijn altaren zijn gemaakt van blik en ijzer, de materialen waarvan men in de derde wereld speelgoed maakt. Speelgoed staat voor onschuld. Het altaar is een monument van de onschuld."

"Wat altaren maken persoonlijk met mij doet? Ik wordt er gelukkig van."

Nosrat Mansouri

U bent van harte welkom om de opening bij te wonen!

17.00 uur inloop
17.30 uur start opening
18.30 uur einde opening