Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Wordt morgen beter dan vroeger? Documentaire + expositie
Portret van een Bosjnak-moslim familie op de grens van Bosnië en Servië voor, tijdens en na de oorlog van de jaren ’90

Tickets met Mozaïekpas Tickets
zo 11.02.2018, 14:30 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Het aantal slachtoffers uit de Bosnische Oorlog van de jaren '90 in de vorige eeuw bedraagt ongeveer 97.000. Onder hen waren 39.000 burgers, waarvan meer dan 25.000 Bosnische moslims.
(bron: Joegoslaviëtribunaal in Den-Haag 2007)

Bosnische moslims, oftewel de Bosniakken verwachten dat er binnen afzienbare tijd opnieuw oorlog zal uitbreken, en achter dit doembeeld gaan de traumatische herinneringen uit de jaren 90 schuil. Wonden die niet wordt gegund om te genezen.

antal slachtoffers uit de Bosnische Oorlog van de jaren '90 in de vorige eeuw bedraagt ongeveer 97.000. Onder hen waren 39.000 burgers, waarvan meer dan 25.000 Bosnjak-moslims. (Bron: Joegoslaviëtribunaal in Den-Haag 2007)

De Bosnjakmoslims zijn er van overtuigd dat de vijandelijkheden elk moment opnieuw kunnen uitbreken. Achter dit doembeeld gaan de traumatische herinneringen uit de jaren 90 schuil; wonden die maar niet willen helen.

Aansluitend op de documentaire is er een nagesprek met de makers van de lm. In de foyer is werk van beeldend kunstenaars Senad en Ramiz Alic te zien.

Credits
Scenario, camera, geluid, montage & productie Rens Oomens
vertalingen Irfan Alic begeleiding Kees Hin, Tientje van Moorsel
Duur: 90 minuten
**Opgenomen in 2016 / 2017
**Kroatië / Kosovo / Servië / Bosnië / Montenegro

Senad & Ramiz Alic | Beeldend werk

Kunstenaar Senad Alic tekent en schrijft al 25 jaar in zijn schets blokken. Vele staan vol met teksten en losse tekeningen, vaak in eerste instantie gemaakt zonder betekenis. Nu verdiept hij zich in al die lagen en jaren, knipt de tekeningen en teksten uit en maakt er schilderijen van. Op die manier ontdekt en geeft hij nieuwe betekenis aan, door de jaren heen, veel gemaakte werken.

Senad's vader Ramiz Alic begon met teken en schilderen toen hij 80 jaar oud was (nu 90 jaar). Tekenen is voor hem een manier om al die verhalen uit de verschillende oorlogen die hij heeft gemaakt en niet onder woorden heeft kunnen brengen, toch een vorm te geven en zo zichtbaar te maken.

Van 7 feb tot 4 maart te zien in de foyer


Prijzen:

Normaal  10.00
Kind tm 18 jaar  6.00