Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

De Reis van Khadija
Documentaire over een confronterende en ontroerende zoektocht

Tickets met Mozaïekpas Tickets
zo 28.01.2018, 14:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

De Reis van Khadija is een meeslepend en authentiek verhaal over de Amsterdamse Khadija al Mourabit die aan de hand van het leven van haar rebelse oma in het Marokkaanse Rif op zoek naar verhalen over vrouwenrechten in de Rif.

De grootmoeder van Khadija al Mourabit (37) was een sterke vrouw. Memma Allal leefde begin vorige eeuw in het bergachtige noorden van Marokko. Mensen die haar hebben gekend, praten nog steeds met respect over haar. Ook Mourabit is gefascineerd door de vrouw die ze helaas niet heeft gekend maar zich wel in herkend. Khadija al Mourabit is geboren in Amsterdam, maar haar ouders kwamen uit de Rif. Al meer dan tien jaar is ze bezig met de strijd van Marokkaans Nederlandse vrouwen voor meer rechten.

De reis van Khadija is dit jaar in première gegaan op het prestigieuze Nationale Filmfestival van Tanger. Daar ontving het de prijs voor de Beste Montage. Op het Filmfestival van Sale in Marokko ontving het de Publieksprijs.

Voorafgaand aan de lm zal Khadija al Mourabit een korte inleiding geven. Na aoop krijgt u tijdens de Q&A gelegenheid vragen te stellen.

Credits
Regie: Tarik el Idrissi Met: Khadija al Mourabit / Nederland, Marokko 2017 Taal: Nederlands, Marokkaans gesproken / Nederlands ondertiteld


Prijzen:

Normaal  8.50