Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Fadua El Akchaoui - NOMADEN - Theater
afstudeervoorstelling

Tickets met Mozaïekpas Tickets
vr 18.05.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Nomaden is een theatervoorstelling over je thuis voelen in een wereld waarin we steeds vaker tegenover elkaar staan door onze verschillen.

NOMADEN gaat over de universele en continue zoektocht van de mens naar het gevoel van thuis. Waar voel jij je thuis? En waar mag jij je thuis voelen? Claim jij je eigen plek op of heb jij toestemming nodig van de ander om er te mogen zijn?
Allen cruciale vragen die leidend zijn geweest in het onderzoek naar het thema thuis, waar Fadua zich mee bezig heeft gehouden voor haar afstudeerproject. NOMADEN is onderdeel van dit project, een montagevoorstelling waarin storytelling, fysiek theater en beelden met elkaar verweven worden tot een fragmentarisch portret van vijf jonge vrouwen die op zoek zijn naar hun thuis.
Deze vrouwen ontmoeten elkaar, confronteren elkaar, spreken hun frustraties en vooroordelen uit en praten over hun persoonlijke verhalen en ongeluk. Komen zij nader tot elkaar? Of worden de verschillen tussen hen groter dan ooit? Wie blijft er en wie moet er weg? Wie mag zich thuis voelen en wie wordt de vreemdeling?!

HOME
NOMADEN is onderdeel van het theaterproject HOME, het afstudeerproject Fadua El Akchaoui voor de opleiding Docerend Theatermaker aan de AHK. Naast de voorstelling ontwikkelt zij ook een pop-up tentoonstelling ZIE MIJ! als randprogrammering bij de voorstelling en een educatieprogramma.

De maker over de voorstelling:
Ik wil graag een voorstelling maken over het thema thuis. Dit thema is voor mij onlosmakelijk verbonden met wie ik ben als persoon en ik voel enorm de noodzaak om deze voorstelling te maken op dit moment. Ik merk dat dit thema bij ontzettend veel mensen op verschillende manieren leeft. Ook door de socio-politieke gebeurtenissen waar we momenteel mee geconfronteerd worden is het thema actueler dan ooit. Denk aan de polarisatie van de samenleving, vluchtelingenproblematiek, Islam fobie, zwart vs. wit. Ik ben van mening dat een voorstelling hierover wat teweeg kan brengen. Ik ga werken met een groep jonge vrouwen die allen een andere achtergrond hebben en die ons een kijkje geven in wat zij voelen, horen en zien bij het thema thuis.

Concept & Regie: Fadua El Akchaoui
Spel: Roxy Verweij, Taisha Fernandes, Marleen Sparreboom, Stephanie Bonnet


Prijzen:

Normaal  12.00
Voorverkoop  10.00
Met studentenkorting/CJP/CKV  10.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  8.00
Met Stadspas/ 65+  10.00