Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te Gast Bij

Read My World Festival - Preview #2

Tickets
wo 25.04.2018, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Aankomende editie van het Read My World Festival staat in het teken van literatuur uit Turkije. Tijdens deze preview maken gastcuratoren Aylime Asli Demir (Ankara) en Süreyyya Evren (Istanbul) de shortlist bekend van de schrijvers en kunstenaars die op 11, 12 en 13 oktober tijdens het Read My World Festival zullen gaan optreden. Host van de avond is schrijver en publicist Özkan Gölpinar.

Turkije is in turmoil. Sinds de mislukte staatsgreep geldt in het land de noodtoestand. De ontwikkelingen in Turkije resoneren voortdurend in Nederland. Vreemd is dat niet, wanneer je bedenkt dat er in Nederland ongeveer een half miljoen mensen wonen met roots in Turkije. In het hedendaagse en van oudsher complexe klimaat in Turkije, speelt kunst een belangrijke rol. Het legt bloot wat mensen en gemeenschappen verbindt, of wat hen juist uit elkaar drijft. Read My World 2018 verhoudt zich in oktober drie dagen lang tot deze ingewikkelde vraagstukken, met verdiepende maar ook luchtige gesprekken, optredens én ontmoetingen tussen schrijvers en publiek. Een literatuurfestival over meervoudige identiteit, migratie maar ook over de rijke geschiedenis van Turkije.

Ieder jaar werkt Read My World intensief samen met twee buitenlandse curatoren. Onze overtuiging is dat je nooit zo goed ingewijd bent in de lokale situatie als iemand die er daadwerkelijk woont. Deze curatoren krijgen de opdracht een longlist samen te stellen van schrijvers, dichters, spoken word-artiesten, journalisten, toneelschrijvers en singer-songwriters die er wat hen betreft op dat moment in hun eigen regio enorm toe doen. Voor de nieuwe festivaleditie hebben we twee kritische geesten gevonden die ons door het Turkije van nu zullen gidsen: Aylime Asli Demir uit Ankara en Süreyyya Evren uit Istanbul. Zij hebben dezelfde opdracht gekregen: formuleer welk verhaal je vandaag de dag via de literatuur over Turkije wil vertellen, en zoek naar auteurs die bij dit verhaal passen.


Prijzen:

Normaal  0.00