Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

WORDT VERPLAATST: Booksampling: Dubbelspel
SLAA & Podium Mozaïek presenteren: BOOKSAMPLING; Literaire Nederlandse klassiekers vanuit een ander perspectief

wo 23.05.2018, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

**Helaas moeten we dit programma wegens omstandigheden verplaatsen naar het najaar. Wij zijn druk op zoek naar een nieuwe passende datum, deze maken we spoedig bekend. **

Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Hoe verandert een buitenstaanders perspectief de mogelijkheden van een taal? In de eerste BOOKSAMPLING onderzoekt spoken-word artiest Dean Bowen hoe Dubbelspel van schrijver Frank Martinus Arion haar echo's kent in de wereld van vandaag. Hoort dit boek in de canon en wat betekent het Nederlands als het in de monden ligt van zwarte protagonisten? Deze vragen en meer zullen uitgelicht worden, in een gezamenlijke performance langs de perspectieven van jonge makers en denkers die dit oude werk nieuw leven in blazen.

Bij BOOKSAMPLING houden schrijvers, theatermakers en spoken-word artiesten een Nederlandse literaire klassiekers tegen het licht. Door het werk te ontleden worden onbelichte thema's opnieuw beschenen en wordt benoemd wat eerst verzwegen werd. Ga mee op reis door de belangrijkste boeken van onze literatuur, nu eens bekeken vanuit een ander perspectief.

Met: Dean Bowen
En Radna Fabias (dichter), Romano Haynes (acteur-spoken word), Roelof ten Napel (criticus) Max Urai (schrijver).