Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Ogutu Muraya - Fractured Memories + nagesprek
Een Waanzinnig Gaaf Land salon 1#

Tickets met Mozaïekpas Tickets
do 10.05.2018, 20:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

In een samenspel van tekst, beeld en verhaalkunst onderzoekt de Keniaanse theatermaker en storyteller Ogutu Muraya hoe we kunnen omgaan met een geërfde geschiedenis vol complexiteiten.

Fractured Memories herverbeeldt James Baldwins essay Princes and Powers, dat een congres beschrijft van Afrointellectuelen, schrijvers, kunstenaars en theoretici, gehouden aan de Sorbonne in 1956.

Na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met theatermakers over de dunne lijn tussen wat de kunstensector wel laat zien en wat verborgen blijft. Wat voor soort krachten liggen er achter dit spel van laten zien/verborgen blijven? En wat voor soort politieke kracht oefenen kunstenaars uit wanneer ze laten zien wat normaliter onzichtbaar blijft? Onder leiding van publicist Özkan Gölpinar gaat een panel in gesprek over de impact van kolonialisme op de individuele en collectieve psychologie en hoe dat aan bod komt in het hedendaagse theater en het bredere culturele veld. Hoe gaan we in het kunst- culturele veld om met deze en andere brandende kwesties?

"De solo Fractured Memories is een gelaagde en visuele performance waarin Muraya de gevolgen van het kolonialisme en de waarden van een permanent onderdrukte cultuur bevraagt." Theaterkrant

Lees hier de hele recensie (4 sterren).

EWGL (Een Waanzinnig Gaaf Land)
EWGL bestaat uit een combinatie van performances, readings, exposities en 5 dialoogavonden in Podium Mozaïek waar de lokaliteit van Amsterdam wordt verbonden aan internationale vraagstukken. De 5 salons vormen de opmaat naar een voorstelling over de stad Amsterdam en haar identiteit.

Foto: Thomas Lenden


Prijzen:

Voorverkoop  10.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00
De Gasten  4.00