Programma

filter

Filter op:


Genre
KindervoorstellingTheaterComedyMuziekDansMuziektheater

Datum


Toon alles
Maand
februarimaartaprilmeijuli

Serie
Lanter & FanterCafé IstanbulCafé MarrakeshExpositieClub Mozaiek LiveGastprogrammering
Filter(s):
Dubbelgangers -
Ada Ozdogan
za 13 apr '19 21:00 uur
Theater
Het Pleintje van Meneer Sax (5+) -
Oorkaan
zo 14 apr '19 14:00 uur
Lanter & Fanter - Kindervoorstelling
Het Amsterdams Verhaal -
Lebbis
wo 17 apr '19 21:00 uur
Comedy
Niyazi Koyuncu
za 20 apr '19 21:00 uur
Café Istanbul - Muziek
Shirt uit, Fahd! -
Fahd Larhzaoui
do 25 apr '19 20:30 uur
Kalief van Nederland -
Abdelkader Benali e.a.
za 11 mei '19 20:00 uur
Theater
Rebound -
Alida Dors
za 18 mei '19 21:00 uur
Fotoserie Spirit of Nature -
Opening Expositie
do 4 jul '19 21:00 uur
Expositie
Afrekenen

Leuk dat je komt! Blijf je eten?
Reserveer nu een tafel in ons café-restaurant:

Dubbelgangers - Ada Ozdogan
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
€ 14.00
Voorverkoop
€ 12.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop
€ 8.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop
€ 10.00
Met Mozaiekpas 2018-2019
€ 9.60

Dubbelgangers
Ada Ozdogan

za 13 apr '19 21:00 uur
Theater

een melodrama over de vrijheidsstrijd van verlamde mensen

Ada Ozdogan is als RRReuringmaker een bekende van Podium Mozaiek. Afgelopen twee keren stond ze in het RRReuringfestival op het podium en nu is ze terug! Verbonden aan huisgezelschap Theater RAST maakte zij de voorstelling Dubbelgangers.
Schrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Ada Ozdogan reflecteren op wat het geloof in de maakbaarheid van de mens heeft opgeleverd. Ze zijn gefascineerd door het geweld waarmee de mens zijn instincten en driften onderdrukt. Met de ratio denkt de mens zich te hebben gedistantieerd van dieren. De beschaving is er door gecreëerd, onze morele normen en waarden. Het tweetal vraagt zich af of de mens niet zover van zijn oerimpulsen en emoties af is komen te staan, dat hij een grote eenzaamheid creëert. Want als de mens zijn diepste zijn niet erkent, hoe maakt hij dan nog echt contact met de ander?
Met Dubbelgangers dwingen schrijver Eva Jansen Manenschijn en regisseur Ada Ozdogan tot een compromisloos stijlonderzoek, gedreven door een grote affiniteit met het absurdisme.

In deze voorstelling brengen zij een ode aan het wakker blijven. Een eiland, een groot huis in de baai. Twee geliefden op de veranda. Zij kijkt naar de baai in de verte waar de lichten van havens te zien zijn. Ze voelt een sterke aantrekkingskracht tot de zee, het mysterie in de verte. Een schokkende gedachte komt in haar op. Ze zegt dat ze alleen wil zijn. Ze zal weggaan bij haar man en alleen zijn. Ze weet niet waarom. Ze heeft er geen verklaring voor, maar ineens is er het idee dat ze voor persoonlijke vrijheid al haar redelijkheid opzij moet zetten.

Dubbelgangers vertelt het verhaal van man en een vrouw, begin dertig, die zich samen hebben teruggetrokken op een stille plek om ongestoord te kunnen schrijven aan hun filmbewerking van De Odyssee. Ze zijn intellectueel. Ze praten veel. Ze bevestigen elkaar. Ze vertrouwen op de rede. Ieder dilemma is met de rede glad te strijken. Maar sinds zij daar wonen schrijft hij meer dan ooit, in opstand tegen de zwijgzame natuur. Zij is juist stiller geworden. Ze trekt zich veel terug en schrijft amper, maar wandelt, kijkt.
Blijft ze of gaat ze weg? Wat is er nodig is voor ultieme persoonlijke vrijheid? Kun je wel vrij blijven zonder weg te gaan? En kun je vrij zijn en liefhebben tegelijk?
In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen - waarin heden en verleden vervloeien - doen twee mensen pogingen hun vaste rollen van geliefden te ontvluchten.

Beeld:Sanja Marusic

Het hele jaar met korting naar de voorstelling met de Mozaïekpas

Met de Mozaïekpaskoopt u het hele seizoen voor u en uw introducee tickets met 20% korting! Bovendien krijgt u ook nog eens 10% korting in het theatercafé.

Koop de Mozaïekpas voor € 20,- online of bij onze ticketdesk en profiteer ook bij deze voostelling van 20% korting op de entreeprijs. (max 2 personen per Mozaïekpas).

Terug naar overzicht