Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Te gast bij

Marmoucha - Enkele reis (première) - Muziektheater

Tickets met Mozaïekpas Tickets
wo 11.10.2017, 20:15 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Enkele Reis is een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering voor iedereen vanaf 12 jaar en schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en is bedoeld als tegenwicht voor de bekende mediaclichés.

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, de gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol traumas zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan. Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in?

Enkele Reis is een voorstelling met een hoog tempo waarbij veel wordt geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.

Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de themas van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider.

Regie: Karim el Guennouni - Spel: Sanae Casita/ Hamda Belgaroui/ Said el Abboudi - Script/Tekst: Jenny Mijnhijmer - Coach: Alan Yadegarian
Fotografie: Simon Trel - Photography - Video en Montage: Stefan de Bruijne - Online/offline visual content - Artistiek- en zakelijkleider/productie: Said Salhi


Prijzen:

Normaal  10.00
Met Stadspas/ 65+  7.50
Kinderkaartje  7.00
Stadspas kinderprijs  5.00