Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Amsterdams Andalusisch Orkest - Leo Africanus (première) - Muziektheater
Dynamische vertelling door muzikanten over grote denker

Tickets met Mozaïekpas Tickets
vr 20.10.2017, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt op unieke én muzikale wijze het legendarische verhaal van de Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan El Wazzan, alias Leo Africanus.

Als kind vlucht Hassan El Wazzan uit Granada (1492) en besloot hij nooit meer zijn identiteit te ontlenen aan een land, een bepaalde cultuur of religie. Tijdens zijn reis naar Europa, wordt hij overmeesterd en gevangengezet in Rome. Daar zit hij vast, totdat hij wordt opgemerkt door de paus, die hem omdoopt tot Leo Africanus.

Met muziek, vertelkunst, cabaret en toneel zet de voorstelling de confrontatie uiteen tussen de paus en Leo Africanus, de een katholiek, de ander moslim. Tegen de achtergrond van een politiek woelige tijd bekijken ze elkaars geschiedenis en proberen die te begrijpen.

Laat je meeslepen door de levensverhalen en praat tijdens de voorstelling op een interactieve manier mee. De grote vraag is: Wat maakt de mens wie hij is? In hoeverre kan je jouw eigen identiteit aanpassen? Wanneer ben je dan nog jezelf?

Tekst en regie: Mohamed Aadroun en Bart Oomen
Spel: Abdelkarim El Baz, Dwight Breinburg en Adam Kissequel
Muzikanten: Francesco Bongiorno (percussie), Marianne Noordink (fluit), Haytham Safia (ud), Francesco Bongiorno (percussie) en Abderrahim Semlali (viool)


Prijzen:

Normaal  17.00
Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00