Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Lucas de Man - De Man is Lam - Theater
Wie is de man vandaag de dag?

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 20.01.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Het valt niet mee om man te zijn in onze hedendaagse sterk vervrouwelijkte samenleving, vol tegenstijdige verwachtingen. Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, hakken hout en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Greys Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. De man verkeert in een identiteitscrisis!

Mannenemancipatiecursus

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu. Met rode oortjes volgden ze de workshop ontdek de oerman in jezelf en leerden bij tijdens de mannenemancipatiecursus. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Lucas De Man: Vergelijk onze generatie mannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn.

Credits:
Van, door en met: Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui.
vormgeving: Pascal Leboucq
artistiek advies: Piet Menu

De Man is Lam in de pers:

Theaterkrant: Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier.
Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.

NRC: De voorstelling wint aan zeggingskracht als De Man zijn solo gebruikt voor individuele wederwaardigheden. Over vriendinnen die nietsontziende seks willen, bijvoorbeeld, en een hekel hebben aan de vrouwelijke man. Of het verhaal over Mo die emotioneel verdeeld is tussen zijn Turkse vader en Nederlandse moeder. Schitterend en bewogen.

www.hzt.nl | www.stage-z.nl | www.stichtingnieuwehelden.nl


Prijzen:

Normaal  17.00
Voorverkoop  15.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  10.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  13.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00