Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

Concert

ReArt- passie, liefde en opstand - Nâzım Hikmet - Muziek

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 10.03.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Nâzm Hikmet (1902-1963) is de grootste Turkse dichter die de 20e eeuw heeft voortgebracht en met recht de vernieuwer van de Turkse poëzie genoemd mag worden. Een bevlogen idealist, die schreef over onrecht, onderdrukking, het maatschappelijke systeem en onvermoeibaar streed voor een betere wereld.

Zijn turbulente leven is getekend door gevangenschap, vlucht en verbanning, een leven op gespannen voet met de Turkse en Sovjet staat. Maar zijn leven kende ook veel passie en bijzondere liefdes relaties.

passie, liefde en opstand is een theatraal concert met een bijzondere selectie van bestaande en nieuw gecomponeerde liederen, van Hikmet met de mooiste gedichten en verhalen over zijn liefdesleven.

Nâzm Hikmet mag met recht de Turkse volksdichter genoemd worden: zijn gedichten worden in heel Turkije geciteerd, gezongen en gelezen. Ook is hij de meest gecomponeerde dichter in alle genres in de muziek: van volkslied tot pop, jazz en klassiek.

Credits
reART Collective, onder begeleiding van: Selim Dogru
Met Imra Dinçer, Saliha Gülmez, Onur nel e.a.
reART Wereldmuziek Koor en Ensemble bestaande uit: Emma Breedveld, viool, Sinan Arat, ney & dwarsfluit, Gabriel Barbalau, contrabas, Selim Dogru, piano en Alper Kekeç, percussie


Prijzen:

Voorverkoop  15.00