Podium Mozaiek - Internationaal Cultureel Podium in Amsterdam-West Pin only!
English?
Delen?   

TG Space - SOS Earth - 99% weerbaar - Theater
Voorafgaand aan de voorstelling SOS EARTH- 99% Weerbaar van TG SPACE vindt o.l.v. Petra Ardai de Vrijheidsmaaltijd plaats

Tickets met Mozaïekpas Tickets
za 05.05.2018, 21:00 uur
(voeg toe aan mijn kalender)

Met SOS EARTH - 99% Weerbaar nodigt documentaire theatermaker Petra Ardai het publiek uit voor een fictieve reis naar Mars. De zaal is het ruimteschip, de voorstelling de reis. De context: de aarde is niet meer leefbaar, wij moeten samen op Mars een nieuw leven beginnen.

Naast Ardai zijn dichter en songwriter Jörgen [UNOM] Gario en percussionist Modar Salama de reisbegeleiders van dit experiment. Op deze onzekere reis worden zij (en het publiek) bijgestaan door een zeer bekwame 'commissie, bestaand uit 11 mensen die daadwerkelijk uit hun land gevlucht zijn en in Nederland leven. Zij zijn niet fysiek aanwezig, maar omdat hun bijdrage op een grote video installatie gedeeld wordt, vormen zij een belangrijk onderdeel van de voorstelling.

Alle uitingen van de 'commissie staan in directe relatie tot het fenomeen 'migratie en vluchten en worden in een indrukwekkend caleidoscoop van persoonlijke ervaringen met het publiek gedeeld.
Door de subtiele inbedding van de video-installatie in de voorstelling maakt Ardai een ongekende realiteit voor het publiek voelbaar: wat betekent het voor je als mens, als je op staande voet je thuis achter je moet laten en een compleet ongewisse toekomst tegemoet treed? Uit welke materie is je individuele weerbaarheid gemaakt die je gaandeweg moet ontwikkelen om te overleven en een menswaardig nieuw bestaan op te bouwen? En welke rol speelt de gemeenschap?

Met SOS EARTH - 99% weerbaar neemt SPACE op ongekende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep.

In de pers: 'De inzet om door middel van een gezamenlijk verhaal tot nieuwe inzichten te komen die vervolgens ook handzaam zijn in de werkelijkheid, is bewonderenswaardig' Sander Janssens, Theaterkrant

Vrijheidsmaaltijd Doorkauwen en Verteren

Tijdens het driegangendiner vooraf aan de voorstelling gaan de spelers en speciale genodigden op speelse, soms grappige en (belangrijk!) ook zintuiglijke wijze in op zwaar-op-de-maag onderwerpen zoals tolerantie, veiligheid, inclusiviteit en angst van het onbekende. Dit alles onder het mom van Doorkauwen en Verteren. Uiteindelijk biedt het dessert toch een sprankje licht aan de horizon en delen we onze dromen over een hoopvolle toekomst.
Aanvang: 18.30 uur

Credits:
Concept, regie, tekst en spel: Petra Ardai; Dichtkunst, muziek en spel:Jörgen [UNOM] Gario; Percussie, soundscape en spel: Modar Salama; Dramaturgie: Marieke Nooren; Video en editing: Patricia Ribas; Grafisch ontwerp: Lehel Kovács.


Prijzen:

Normaal  14.00
Voorverkoop  12.00
Met studentenkorting/CJP/CKV voorverkoop  8.00
Met Stadspas/ 65+ voorverkoop  10.00
Met Mozaiekpas 2017-2018  10.00