Programma

Gedurende het seizoen kunnen bezoekers in en rondom Podium Mozaiek genieten van verschillende festivals. Zo presenteren we in februari ons Nieuwe Makers Festival RRReuring, in oktober het Festival van de Verzwegen Geschiedenis, en in de zomer WESTwaARTS. Ook zijn we elk jaar festivallocatie voor Julidans, IDFA en het Internationaal Storytelling Festival.

Julidans

Julidans is hét zomerfestival voor internationale hedendaagse dans in Amsterdam en staat sinds 2008 met het Extended programma in Podium Mozaïek. Julidans staat internationaal bekend om zijn bijzondere en gedurfde dansprogrammering. Het festival kijkt graag over grenzen. Letterlijk: naar dansmakers uit andere landen en (dans)culturen. En figuurlijk: naar andersoortige benaderingen van dans. We presenteren nieuwe, veelbelovende choreografen en geven hen de kans hun werk voor het eerst te laten zien op het grote podium. Daarnaast maakt Julidans ruim baan voor dansmakers die op het punt staan om (internationaal) door te breken. In hen zien we de nieuwe iconen en grote meesters van de dans. In 2018 waren op 4, 5, 10 en 11 juli de voorstellingen From Molenbeek with Love en My Kingdom for a Horse te zien. Dit jaar, in 2019 strijkt Julidans weer neer in Podium Mozaïek met de Tunesische performer Mohamed Toukabri , het Braziliaans-Argentijnse choreografenduo Marcela Levi en Lucía Russo en de in Slovenië geboren Christian Guerematchi. Voor meer info en kaarten voor Julidans 2019, klik hier.

Festival: Julidans
Festival: Nieuwe Makers Festival RRReuring

Nieuwe Makers Festival RRReuring

Jaarlijks presenteert Podium Mozaïek tijdens Nieuwe Makers Festival RRReuring spannende nieuwe makers die staan te trappelen om hun werk te tonen aan een breed publiek. Wat zij allemaal delen? De ambitie om de wereld bekend te maken met hun eigenzinnige ideeën, geniale creativiteit en scherpe blik op de samenleving. Tel daar bij op de durf om de maatschappij in al haar onvolkomenheden en perfectie onder een loep te leggen, te bevragen en te bestoken en je hebt RRReuring! Kom kijken, luisteren, meepraten en laat je inspireren door deze nieuwe wind die in Podium Mozaïek waait. Dit jaar was RRReuring van 31 januari tot en met 9 februari. 

International Storytelling Festival

Sinds 2012 ontvangen we het eerste weekend van november het Internationaal Storytelling Festival.

Het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam presenteert toonaangevende binnenlandse en buitenlandse vertellers en geeft ruimte aan talent. Artistiek uitgangspunt van het festival is het presenteren van een zo groot mogelijke diversiteit aan vertellers en verhalen, waarbij het belangrijk is dat de vertellers zich met hun verhalen verhouden tot de hedendaagse samenleving.

In 2018 vindt het Festival voor het eerst plaats onder de leiding van nieuwe artistieke leiders Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani.

Ook in 2019 huist het Storytelling Festival in Podium Mozaïek. Meer info volgt in het najaar. 

Festival: International Storytelling Festival
Festival: IDFA

IDFA

Het IDFA (Het International Documentary Film Festival Amsterdam) is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. In Podium Mozaïek wordt tijdens IDFA een bijzondere selectie documentaires in intieme setting vertoond. Fascinerende films over urgente maatschappelijke ontwikkelingen en tijdloze tradities. Over toekomstige generaties en de generaties van gisteren. Ook schitteren er muzikale grootheden in het programma. Natuurlijk komt IDFA bij Podium Mozaïek niet zonder verdieping op de thema's door sprekers en performers. De eerstvolgende editie is 26 t/m 30 november.

WESTwaARTS

WESTwaARTS is hét zomerfestival in het Erasmuspark in Amsterdam West, georganiseerd door Podium Mozaïek in samenwerking met stadsdeel West. Twee weekenden vol swingende en betoverende muziekoptredens, openluchttheater, dans en heel veel leuks te doen voor kinderen. Van jeugdtheater tot creatieve workshops, er is van alles te beleven. Ook spelletjes en pop-up activiteiten behoren tot de basis ingrediënten van het WESTwaARTS zomerfestival. Evenals de muziekoptredens die vaak variëren van swingende són tot betoverende raï, met een vleugje hiphop en een goede dosis jazz. Vergeet niet het sfeervolle terras van het festival. Gelegen in het schaduwrijke gedeelte van het park, zit je op het WESTwaARTSterras óók vaak heerlijk in de zon. En wil je écht ontspannen, dan zak je toch lekker onderuit in een strandstoel? Zo geniet je heerlijk van de zomer én cultuur in één. Helaas is in 2018 geen zomereditie van het festival.

Festival: WESTwaARTS