Theater

Online expositie: Aan gene zijde | MINNE de Groot

wo. 10 maart 2021

Hoop, verlangen en het niets

Wachten en doorgaan; beweging; achterlaten, het onbestemde voor je.

Actuele gebeurtenissen en de werkelijkheid om hem heen zijn vaste thema’s van kunstschilder MINNE de Groot. Abstractie en weerstand van het materiaal worden niet buiten gesloten. MINNE: “Het werk zie ik als een verrassend verslag van een groeiproces in verf en kleur.”

De expositie Aan gene zijde is van donderdag 11 maart t/m zondag 2 mei tentoongesteld in Podium Mozaïek. Volg deze expositie online voor digitale voorproefjes en achtergronden over de maker en zijn werken.

Een blik achter de schermen

Helaas is het tot 20 april niet mogelijk om publiek te ontvangen in ons theater. Om je toch proberen mee te nemen in zijn nieuwe expostie Aan gene zijde, liet MINNE de Groot zich tijdens de opbouw van de tentoonstelling volgen door een videomaker.

Bekijk hier de video voor een blik achter de schermen in het atelier van de kunstenaar en bij Podium Mozaïek.


 

Over Minne de Groot


MINNE de Groot (1950), een Amsterdamse kunstschilder, is opgegroeid in Friesland. De wijde luchten waarin hij opgroeide weerspiegelen zich nog steeds in zijn eerlijk te noemen werk: het schildersgebaar waarmee hij zijn thema vorm geeft, en de ziel die door het materiaal heen zichtbaar lijkt te worden.
 
Na de Rietveldacademie heeft hij meer dan 30 jaar deeltijd bij maatschappij Arti et Amicitiae gewerkt, een Amsterdamse sociëteit voor kunstenaars en kunstlievende leden. Daarna was hij vaak in zijn atelier te vinden om gestaag in stille concentratie zijn eigen werk te creëren. Nu schildert hij de hele dag.

Zijn ontwikkeling volgt de lijn van figuratief naar abstract en de laatste jaren weer duidelijk herkenbaar. Het onderwerp is op een “eigen wijze“ verwerkt: Het omgaan met kleur en materiaal is voor hem net zo belangrijk als het motief zelf, dat in het totale beeld soms ondergeschikt is en een andere keer juist weer benadrukt wordt. Ook met collage- elementen wordt gespeeld.
Portret, landschap en figuur zijn startpunten, vaak geïnspireerd op de actualiteit.Over de exposities in Podium Mozaïek


Het café-restaurant en de foyer van Podium Mozaïek bieden expositieruimte voor wisselende exposities. Podium Mozaïek organiseert jaarlijks zes expositie. De expositiereeks wordt samengesteld door kunstenaar Senad Alic en is inmiddels een vaste waarde geworden in ons programma en in de inrichting van de foyer en het restaurant. Neem voor meer informatie contact op via pr@podiummozaiek.nl.

Gepost door: Podium Mozaïek

Terug naar overzicht