Theater

JULIDANS 2021: NEVER STOP DANCING

do. 10 juni 2021

Julidans 2021 krijgt vorm onder de noemer NEVER STOP DANCING. Verschillende generaties choreografen inspireren elkaar, doen crossovers met andere kunstvormen of reageren op maatschappelijke thema’s. Uiteenlopende locaties in Amsterdam, met Internationaal Theater Amsterdam als kloppend hart, presenteren de grote meesters, enfants terribles en nieuwe iconen van de hedendaagse dans. Grensverleggende, gedurfde en verrassende voorstellingen inspireren kenners en nieuwsgierige geesten.

De kaartverkoop van alle voorstellingen start op donderdag 10 juni op julidans.nl.

NEVER STOP DANCING

Julidans staat bekend om haar grensverleggende dans programmering. Letterlijk, door dansmakers uit andere landen en (dans)culturen te laten zien. En figuurlijk - door andersoortige benaderingen van dans te presenteren. 

De 30ste editie van Julidans opent met het enigmatische spektakel “Elenit” van de aanstormende Griekse choreograaf Euripides Laskaridis. De voorstelling combineert dans, theater, performance, happening en installatie tot een wervelend totaal dat zich ontwikkelt van alledaags tot absurd en verontrustend. Anne Teresa De Keersmaeker gaat samen met de gelauwerde Russische pianist Pavel Kolesnikov de dialoog aan met Bach’s The Goldberg Variations. De Keersmaeker, die ook op de allereerste editie van Julidans stond, danst deze voorstelling zelf. Daarnaast bevat de programmering voorstellingen van onder andere de Braziliaanse makers Marcela Levi & Lucía Russo, de Belgische Jan Martens, de Zwitsers-Griekse Alexandra Bachzetsis en de Griekse Christos Papadopoulos.

Binnen de jubileumeditie van Julidans is veel aandacht voor Nederlandse choreografen. Met trots presenteert Julidans premières van Arno Schuitemaker, Vincent Riebeek, Liat Waysbort, Sarah Huygens Jawla en Igor Vrebac. Het volledige programma wordt op 10 juni bekend gemaakt via julidans.nl. Tijdens het festival verspreidt dans zich als een olievlek door Amsterdam – naast Internationaal Theater Amsterdam kom je Julidans tegen in Theater Bellevue, Melkweg Theater, Bijlmerpark Theater, Podium Mozaïek, Stedelijk Museum Amsterdam en op verrassende locaties in de stad. Meervaart Theater sluit dit jaar voor het eerst aan als Julidans locatie.

julidans.nl instagram.com/julidans_amsterdam facebook.com/julidans #julidans

 

Gepost door: Julidans 2021

Terug naar overzicht