Programma

Mozaïek Sneak - Hét online magazine van Podium Mozaïek

vr. 9 oktober 2020

 

 

Blogpost:

Afstuderen tijdens corona

Door: Marizya Koç

Het afstuderen is voor iedereen een spannende periode. Meestal wegen de laatste loodjes het zwaarst en kan je niet wachten tot dat je, je diploma in ontvangst kan nemen. In februari begon ik met het schrijven van mijn scriptie en had ik voor ogen om voor de zomer afgestudeerd te zijn. Toen gooide de coronacrisis roet in het eten en brak er een onzekere tijd aan.

Mijn naam is Marziya Koc en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer Leisure & Eventsmanagement op Hogeschool Inholland en ik zit in mijn afstudeerjaar. Ik schrijf mijn scriptie voor Podium Mozaïek en ik doe onderzoek naar hoe wij meer jongeren naar het theater kunnen krijgen. Het is een interessante en uitdagende afstudeeropdracht waar creatieve concepten uit kunnen komen.

Toen ik in februari aan mijn onderzoek begon, ging het allemaal goed en verwachtte ik ook om voor de zomer afgestudeerd te zijn. Na de eerste persconferentie veranderde dit, want ik had geen fysiek les meer, alle voorstellingen in Podium Mozaïek moesten geannuleerd worden en iedereen moest thuis werken. Als afstudeerder krijg je hier extra stress van, omdat je nou eenmaal veel begeleiding nodig hebt tijdens het schrijven van je scriptie. Opeens ging alles via online contact en ik verbaasde me hoeveel er digitaal mogelijk is. Elke dinsdag hebben we een meeting via Teams met mijn medestudenten en mijn docent, zodat wij toch nog wekelijks feedback kunnen ontvangen. Ook heb ik meerdere malen per week contact met Miriam en kan ik, nu de maatregelen verspoeld zijn, ook een dag per week op kantoor werken. Ik heb hier veel geluk mee, omdat er ook veel studenten zijn die hun afstudeerbedrijf niet kunnen bereiken. Vooral in de evenementenbranche die nu stil staat.

Ook was het iets lastiger om de doelgroep te bereiken, omdat dit normaal gesproken tijdens voorstellingen wordt gedaan. Ik moest meer gaan zoeken in mijn eigen netwerk en ik creëerde daaruit een groepje respondenten. De interviews heb ik niet online afgenomen, maar uiteraard wel op 1,5 meter afstand. De creatieve sessies worden in een grote kantoorruimte gehouden, zodat we toch genoeg afstand van elkaar kunnen houden en de 1,5 meter kunnen waarborgen. Dit is toch wel het ‘nieuwe normaal’ en we moeten zelf hier het aller beste van maken.

 

 

 

Maandag 3 augustus 2020

 

Sneak preview:

Arïanna - Liefde zonder grenzen (Deel1)

Speciaal voor Mozaïek Sneak brachten muzikanten van World Opera Lab een sneak preview van Ariïanna - Liefde zonder Grenzen ten gehore. Arïanna - Liefde zonder Grenzen is van 10 t/m 18 september te zien in Podium Mozaïek. 

Bijzonder mooi gezongen door Shwan Sulaiman en begeleid op de Ud door Haytham Safia.
Bekijk hier de video!

 

 

 

 

 

Dinsdag 4 augustus 2020

 

Sneak preview:

La Banda Fantástica - Cabalga Chacarero (Los Orientales de Paramonga)

 

 

La Banda Fántastica gaf tijdens Mozaïek Sneak alvast een dansbaar voorproefje van hun live concert 24 september aanstaande tijdens een nieuwe editie van Club Mozaïek Live.

Kijk en dans lekker mee met hun cover van Cabalga Chacarero van de Peruaanse band Los Orientales de Paramonga.
Bekijk hier de video!

 

 

Vrijdag 7 augustus 2020

 

Interview met:

Miranda Lakerveld - Regisseur Arïanna - Liefde zonder Grenzen

 

Theatermaker Sheralynn Adriaansz ging voor Mozaïek Sneak in gesprek met regisseur Miranda Lakerveld van World Opera Lab over haar opgedane inspiraties tijdens verre reizen, het fijne Amsterdam West als de voorhoede van onze superdiverse samenleving en over de nieuwe productie Arïanna: Liefde zonder Grenzen.

Arïanna - Liefde zonder Grenzen is van 10 t/m 18 september te zien in Podium Mozaïek. Bekijk hier het hele interview!

 

Dinsdag 28 juli 2020

 

Seizoensfavorieten van:

Joya Mooi

 

Joya Mooi is muzikant en programmeur van de concertreeks: Club Mozaïek Live. Hierin komen opkomende en talentvolle Nederlandse bands live spelen in de grote zaal bij Podium Mozaïek. Voor aankomend seizoen heeft ze alvast de swingende Cumbia band La Banda Fantástica (24 september 2020) en 90's R&B en neo-soul talenten Secret Rendezvous (13 november 2020) geboekt.

Check hier de seizoensfavorieten van Joya Mooi en laat je inspireren naar welke concerten je wil in het nieuwe seizoen bij Mozaïek!

 

Dinsdag 21 juli 2020

 

Seizoensfavorieten van:

Kasper Kapteijn

Vanaf 1 augustus staat onze programmering voor het nieuwe theaterseizoen 2020-2021 online. Kijk nu vast mee met programmeur Kasper Kapteijn en zijn seizoensfavorieten!

Bekijk hier de video!

 

Dinsdag 13 juli 2020

 

Blik achter de schermen met:

Jaap Kooistra

Voor al die repetities en presentaties in de studio's, grootste premières en concerten in de theaterzaal, livestreaming én binnenkort ons 15 jarig Jubileumfeest in de openlucht... is Jaap Kooistra, Hoofd Techniek en Beheer, onze man!  

In deze video neemt Jaap jullie mee in een blik achter de schermen en toont hij de nieuwe indeling van onze theaterzaal, geheel conform de nieuwe veiligheidsmaatregelen. 

 

 

Donderdag 7 juli 2020

 

Seizoensfavorieten van:

Inge Koks

Inge Koks is artistiek coördinator Productiekern & Talentontwikkeling. Inge heeft onze eigen producties Wees Onzichtbaar, Arïanna - Liefde zonder Grenzen en Bij Fatima onder haar hoede, maar ook ons Nieuwe Makers Festival RRReuring!

Check hier de seizoensfavorieten van Inge Koks en laat je inspireren waar je heen wil in het nieuwe seizoen bij Mozaïek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepost door: Podium Mozaïek

Terug naar overzicht