Theater

Bos en Lommer in Transitie X Innercity Blues

vr. 4 september 2020

Bos en Lommer in Transitie X Innercity Blues

Afgelopen zomer spraken buurtbewoners Fouad Lakbir en William Lounsbury met meer dan 30 bewoners van Bos en Lommer over hun buurt. De twee basisvragen waren: voel je je thuis in Bos en Lommer en is er veel veranderd? Deze gesprekken resulteerden in de expositie en krant Bos en Lommer in Transitie, nu gratis mee te nemen op veel locaties in de buurt, waaronder natuurlijk Podium Mozaïek. De expositie met portretten van de geïnterviewde buurtbewoners door fotograaf William Lounsbury is nog te bewonderen in onze foyer tot eind oktober:

 
 
Voor het theatrale concert Innercity Blues geproduceerd door Podium Mozaïek, mochten we een aantal van deze verhalen 'lenen'. Theater DEGASTEN en schrijver Eva Maria de Wit spraken met deze bewoners, diepten de verhalen nog verder uit en schreven aangrijpende, stoere, verontrustende en hoopvolle bijdragen, voorgedragen tijdens het concert door de buurtbewoners zelf. Ook het N.O.B collective liet zich inspireren door Bos en Lommer en maakt lekkere, rake songs. Het concert onder muzikale leiding van het Nederlands Blazers Ensemble vond plaats op 19 september jongstleden. Bekijk hier het hele middagconcert terug! 
 
 
Op deze blog kun je meer lezen over beide projecten, de kunstenaars en makers, als ook de bijdragen van de buurtbewoners. Als je zelf je ervaringen of mening wil delen, geef het door! 

Gepost door: Merel Coolen

Terug naar overzicht