Theater

Afstuderen tijdens corona

vr. 9 oktober 2020

Het afstuderen is voor iedereen een spannende periode. Meestal wegen de laatste loodjes het zwaarst en kan je niet wachten tot dat je je diploma in ontvangst kan nemen. In februari begon ik met het schrijven van mijn scriptie en had ik voor ogen om voor de zomer afgestudeerd te zijn. Toen gooide de coronacrisis roet in het eten en brak er een onzekere tijd aan.

Mijn naam is Marziya Koc en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer Leisure & Eventsmanagement aan de Hogeschool Inholland en ik zit in mijn afstudeerjaar. Op dit moment schrijf ik mijn scriptie voor Podium Mozaïek en doe ik onderzoek naar hoe wij meer jongeren naar het theater kunnen krijgen. Het is een interessante en uitdagende afstudeeropdracht waar creatieve concepten uit kunnen komen.

Toen ik in februari aan mijn onderzoek begon, ging het allemaal goed en verwachtte ik ook om voor de zomer afgestudeerd te zijn. Na de eerste persconferentie veranderde dit, want ik had geen fysiek les meer, alle voorstellingen in Podium Mozaïek moesten geannuleerd worden en iedereen moest thuis werken. Als afstudeerder krijg je hier extra stress van, omdat je nou eenmaal veel begeleiding nodig hebt tijdens het schrijven van je scriptie.

Opeens ging alles via online contact en ik verbaasde me hoeveel er digitaal mogelijk is. Elke dinsdag hebben we een meeting via Teams met mijn medestudenten en mijn docent, zodat wij toch nog wekelijks feedback kunnen ontvangen. Ook heb ik meerdere malen per week contact met Miriam, mijn stagebegeleider, en kan ik nu de maatregelen verspoeld zijn ook een dag per week op kantoor werken. Ik heb hier veel geluk mee, omdat er ook veel studenten zijn die hun afstudeerbedrijf niet kunnen bereiken. Vooral in de evenementenbranche die nu stil staat. Ook was het iets lastiger om de doelgroep te bereiken, omdat dit normaal gesproken tijdens voorstellingen wordt gedaan. Ik moest meer gaan zoeken in mijn eigen netwerk en ik creëerde daaruit een groepje respondenten. De interviews heb ik niet online afgenomen, maar uiteraard wel op 1,5 meter afstand. De creatieve sessies worden in een grote kantoorruimte gehouden, zodat we toch genoeg afstand van elkaar kunnen houden en de 1,5 meter kunnen waarborgen. Dit is toch wel het ‘nieuwe normaal’ en we moeten zelf hier het aller beste van maken.

Gepost door: Marziya Koç

Terug naar overzicht