Theater

Door de mand vallen

zo. 10 februari 2019

In september lieten zij al hun korte versie zien, en nu vullen Sarah van der Vlerk en Jelle Zijlstra een uur lang de theatervloer. Imposters is gebaseerd op het impostor-syndrome: het psychologische patroon waarin een individu twijfelt aan zijn eigen kunnen en prestaties, en daarbij een interne angst voelt om ontmaskerd te worden. Is dit een millennial probleem?

Het duo opent hun show -in gele outfits en fannypacks- met het vertellen van een paar weetjes over de ander. “Jelle is vegan!” Het verandert al snel in een competitie waarbij ze elkaar uitdagen met vragen over hun leefstijl, werk en kleding. Als het antwoord ‘fout’ is (Jelle is geen vegan), krijgt ie klappen met een schuimzwaard. Het absurd gemaakte cliché van het succes dat iedereen moet behalen tegenwoordig, staat de hele voorstelling centraal.

Door de voorstelling heen worden ook allemaal typetjes nagespeeld, zo belanden we als publiek in een gameshow waarin de winnaar zo belachelijk veel wint, dat het zeker op je lachspieren gaat werken. Een ander hoogtepunt is als Sarah zich verkleedt als Darth Vader en Jelle als een geloofwaardig slungelige Pino van Sesamstraat. “Jelle kan heel goed zijn hele pinopak in dit koffertje krijgen!” wat natuurlijk van geen meter lukt. De herkenbaarheid voor een millennial steekt achter al het gelach.

Er is veel veranderd aan het stuk sinds september. Het bracht ze zelfs in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. Houd deze jonge cabaretiers in de gaten!

Gepost door: Marlou Kusters

Terug naar overzicht