Theater

Meet the new intern: Berfin!

di. 19 maart 2019


Ik heb altijd al affiniteit gehad met theater en alles daar omheen omdat ik vroeger ook op theater zat. Ik was veel bezig met dans, zang en theater. Nu zit ik in het tweede jaar van de opleiding Media & Redactie. Ik zocht daarom een stage in die richting waar ik ook mijn creatieve skills van journalistiek, audiovisueel, fotografie en grafische vormgeving kon toepassen.


Tijdens het zoeken viel mijn oog op Podium Mozaïek. Hun doel sprak mij heel erg aan: het brengen en laten zien van multiculturele theater-, dans-, cabaret-, muziek-, zangvoorstellingen en exposities aan mensen. Mijn intakegesprek ging soepel en werd tot mijn verbazing dezelfde dag al gebeld dat ik was aangenomen om stage te komen lopen!

 

Met mijn familie woon ik in Zwaag wat betekent dat ik een bus, vervolgens de trein en als laatste een tram moet pakken om hier te komen. Maar dat heb ik er graag voor over. Mijn eerste stagedag was op dinsdag 29 januari. Twee dagen later zou het Nieuwe Makers Festival RRReuring beginnen, dus Marlou (mijn stagebegeleider) en ik maakten een planning voor de aankomende festivalweek. De shots die ik zou schieten en hoe je de interviews aanpakt. Marlou en ik hebben voordat het festival begon de pilaren beplakt met het artwork gebaseerd op de hoofden van de nieuwe makers. Dat gaf meteen al een hele leuke sfeer!

 

Het zouden lange dagen worden, omdat ik de taak had gekregen om een aftermovie te maken! Ik begon rond 15:00 uur en was klaar na 22:00 of later. Het filmen tijdens het festival liep vlekkeloos. Ik vond het een spannende taak om op me te nemen want je bent natuurlijk verantwoordelijk voor wat er uiteindelijk online gaat komen op de sociale media platformen van Podium Mozaïek. Ook voelde ik me heel erg vereerd om een aftermovie te filmen want ik was pas net begonnen. Na het festival begon ik met editen. Ik heb de eer gehad om feedback te krijgen van Riske de Vries, een professionele filmmaker. Het eindresultaat kun je hier bekijken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=V7VFEnV85Ek

 

Omdat ik meteen in mijn beginperiode van mijn stage bezig was met het festival en filmen en daarna nog editen, was er niet echt een typische stage introductie aan bod gekomen, dus we begonnen met een slow but steady start. Ik kreeg meer informatie over hoe het hier allemaal aan toe gaat en werd ik aan mensen voorgesteld. Ik ben nu voornamelijk bezig met visuele (video’s maken en editen) en grafische functies (e-flyers maken) maar daarnaast doe ik ook een stukje PR. Tot nu toe gaan alles nog steeds heel goed. Ik voel mij elke dag meer op mijn gemak.

 

Ik ben sinds het begin dat ik hier stage kwam lopen heel warm en fijn ontvangen. Ik kan goed opschieten met mijn andere collega’s en zij (hopelijk) ook met mij. Mijn laatste dag is 5 juli en hoop dat het tot die tijd net zo leuk en leerzaam blijft!

 


Groetjes, Berfin

P.S. Je mag mij altijd trakteren op een broodje humus met gegrilde groenten van de kaart, because it is my favourite ;)

 

 

Aftermovie

Gepost door: Berfin Atik

Terug naar overzicht