Theater

Belevenissen van een stagiaire

di. 23 april 2019

Jullie weten inmiddels al dat ik bij Podium Mozaïek weleens voorstellingen film. Zo mocht ik ook bij En toen schiep God Mounir filmen. Ik was super benieuwd hoe Mounir Samuel zijn voorstelling zou aanpakken, als debutant. Hij heeft een goeie performance had neergezet vind ik: enerzijds behandelt hij serieuze onderwerpen, namelijk hoe het is om als transgender te leven en het zijn als moslim én christen, maar anderzijds toch met een komisch randje. Daarnaast mocht ik ook even spieken bij de repetities van Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Helaas kon ik niet bij de voorstelling zijn, maar van wat ik bij de repetities heb gezien was de voorstelling van Aysegül Karaca veelbelovend!

Ik doe daarnaast ook design. Denk aan: e-flyers, folders, Facebook covers etc. Ik heb er in de tussentijd heel veel gemaakt. Er bestaat een vast huisstijlformaat, maar je kunt er ook wel wat creativiteit in kwijt. Je past je eigen skills toe en je leert soms ook wat nieuws on the way. Dat vind ik heel leuk.

Leuk was dat ik de gelegenheid kreeg om bij de try-out van A Seat At The Table in de Meervaart Theater te zijn. De voorstelling gaat over verschillende situaties, die de spelers zelf meegemaakt hebben, waar racisme voorkomt en hoe de spelers dat oplossen. Ook gaat het over de verschillende gevoelens die door iemand heen gaan wanneer diegene gediscrimineerd wordt. Erg aangrijpend. Ik was nog nooit in de Meervaart Theater geweest en vond het een heel mooi en groot gebouw.

Maar ook binnen de muren van Podium Mozaiek is genoeg te zien! Rubato, een Turkse band, was op 7 april in Podium Mozaïek. Zij coveren vooral Turkse klassiekers. Omdat ze zo bekend zijn was het ook snel uitverkocht. Ik ben er samen met mijn moeder heen gegaan. We hadden echt een super avond, we gingen helemaal los. De combinatie van de instrumenten en de stemmen van de mannen uit de band zorgt voor een heel speciaal geluid.

We zitten middenin april, dat betekent dat ik nog iets minder dan 3 maanden stage loop bij Podium Mozaïek. . Ik ga mij nog richten op aankomende projecten zoals een aftermovie voor de voorstelling van Mounir maken, het YouTube kanaal van Podium Mozaïek analyseren en de PR doen voor DJ Ata Güner die 5 mei komt voor Bevrijdingsdag. Ook ga mijn stageverslag afronden. Rond het einde van mijn stageperiode komt er sowieso een laatste blogpost dus, tot dan!

Groetjes

Gepost door: Berfin Atik

Terug naar overzicht