Theater

Samen dansen, true love!

di. 2 juli 2019

Samen dansen

Joehoe, ben ik weer! Het is officieel zomer. Zie het voor je: warme dagen, lekker drankje met een parapluutje erin, fijne mensen om je heen en de dag afsluiten met een voorstelling van Julidans. Julidans presenteert iedere zomer, in juli natuurlijk, een uitgebreid programma van dansvoorstellingen. Dit jaar zijn de voorstellingen van 2 tot en met 14 juli te zien op verschillende locaties in Amsterdam en Podium Mozaïek is er daar één van. Julidans geeft dansers uit verschillende landen de mogelijkheid hun talenten en verhalen te delen.

Diepgaande verhalen, luchtige verhalen en diverse dansstijlen. Iedere dans heeft een eigen stijl en dat is wat elke voorstelling uniek maakt. Hier bij Podium Mozaïek zullen Mohamed Toukabri Ivana Müller, Christian Guerematchi en Marcela Levi & Lucía Russo hun dansen opvoeren.

Mohamed Toukabri vertelt met zijn dans een autobiografisch verhaal over zijn  leven en zijn liefde voor dans. Zijn combinatie van ballet en breakdance maken zijn stuk ijzersterk. Ivana Müller geeft een andere draai aan haar voorstelling. De voorstelling zal plaatsvinden in het Erasmuspark vlakbij het theater. Ze maakt haar voorstelling interactief door het publiek erbij te betrekken en samen met hen het stuk compleet te maken. Christian Guerematchi vertelt, in dansvorm en in spoken word, in zijn stuk ‘White Noise’ het schrijnende verhaal over hoe witte culturen en zwarte culturen met elkaar botsen en hoe de normen en waarden van deze culturen invloed hebben op de individu. Marcela Levi & Lucía Russo behandelen in hun stuk ‘Let It Burn’ de vooroordelen over de zwarte identiteit. De voorstelling bestaat uit dans en een mix van burlesque en stand-up. Om het verhaal nóg completer te maken: muziek van onder andere Thelonius Monk, Nina Simone en Michael Jackson.

Alle bovengenoemde artiesten hebben met hun dansstuk een verhaal te vertellen en met verschillende stijlen laten ze zien dat ze dat verhaal ook over kunnen brengen op het publiek en hen helemaal mee kunnen nemen in het verhaal. Julidans biedt diverse voorstellingen met verschillende dansstijlen en verschillende soorten verhalen en heeft daarmee een ontzettend uitgebreid programma opgesteld. De verhalen die voorbijkomen in de voorstellingen zijn veelal verhalen over herkenbare onderwerpen die vaak ter sprake komen in onze samenleving en je ook nog eens aan het denken zetten. Tegelijkertijd is Julidans echt een zomerding. Zomer verbindt mensen met elkaar en zomer maakt dat je wilt dansen op goede muziek. De optredens van Julidans zorgen voor beiden: verbintenis en de wil om te dansen. Gewoon doen ook dat dansen, en het liefst samen!

TRUE LOVE,

Lindy

Gepost door: Lindy Steenmetz

Terug naar overzicht