Theater

Spoken word dichter Sandy Bosmans in gesprek met OTION (Guilermo Blinker)

do. 19 december 2019

SINGER-SONGWRITER/MC

OTION (GUILLERMO BLINKER)

VOORSTELLING: ICARO

FOTO: MITCHELL LISSE

Wat ben je aan het maken?

Wat ik in essentie aan het maken ben is een zelfhelingsritueel gebaseerd op het concept van de Icaro, dit is een Zuid-Amerikaanse benaming voor Medicijnlied. Ik wil midden tussen het verleden en het futuristische in staan, om te kijken hoe de hedendaagse MC, zich verhoudt tot de master of ceremony bij inheemse rituelen.

Welk element binnen het proces van de maker mag beter belicht worden?

Maakprocessen zijn heel erg kort geworden. Je moet vaak al bij aanvang weten wat het resultaat gaat zijn. Het publiek is soms verbaasd dat het iets anders uitpakt dan wat er in het programmaboekje beschreven staat. Maar de maker zit vaak nog midden in het proces en dat proces kan veranderen. Het maak-proces is in beweging tot het laatste moment en die vrijheid is als maker heel belangrijk.

Wat moeten we nog meer van je weten?

Ik heb een uitgebreide achtergrond in westerse theatervormen en urban dans. Tegenwoordig voel ik me steeds meer verbonden met de creatieve uitingen en rituelen van mijn voorouders en die werelden wil ik door middel van mijn werk met elkaar verbinden.

Wat kan ik verwachten als ik naar je solo kom kijken?
Het wordt een intieme muzikale ervaring, waarbij de stem, het woord en de beweging vloeiend in elkaar overgaan. Een persoonlijk verhaal over
transformatie.

 

Otion is 7 en 8 februari te zien met zijn show Icaro (nieuw werk), tijdens het Nieuwe Makers Festival RRReuring 2020. Klik hier voor meer info en kaarten.

Gepost door: Sandy Bosmans

Terug naar overzicht