Theater

Sinan Eroglu zingt Jacques Brel

do. 16 januari 2020

FILM- EN TELEVISIE-ACTEUR

SINAN EROGLU

VOORSTELLING: SINAN EROGLU ZINGT JACQUES BREL

Je gaat een muziekvoorstelling maken, hoe is dit idee ontstaan?

Ik ga voor het eerst een theatersolo maken. Ik heb zeven jaar geleden op de toneelschool liedjes van Jacques Brel leren zingen. Ik ga die nummers nu voor een publiek zingen maar dan in het Nederlands en in het Turks.

Hoe ben je maker geworden?
Het begint gewoon ergens. Nu krijgt het een label. Je ontwikkelt je, als mens. Je gaat andere dingen proberen, in mijn geval bijvoorbeeld
muziektheater.

Niet iedereen heeft de behoefte om het te delen met publiek, wat denk je dat het maakt dat jij dit wel durft?
Een kunstenaar deelt, dat is de kracht van een kunstenaar. Voor mij is het nu tijd. Ik doe dat nu in de Nederlandse en Turkse taal. Ik versta zelf
geen Frans maar muziek is universeel en kan wel beroeren. Ik gebruik maar twee instrumenten en mijn stem. Ik ga kwetsbaar mijn verhaal delen. Je hoopt dat dit de mensen raakt.

Wanneer ben jij tevreden?
Als ik voel dat het klopt. Je kan niet iedereen tevreden houden en als je, je daarmee bezighoudt, dan raak je depressief. Ik lever waar ik in geloof, als mensen dat leuk vinden: heel fijn, maar zo niet even goede vrienden. Ik heb er wel echt vertrouwen in dat ik iets maak wat erg bijzonder is.

 

Sinan Eroglu staat 3 en 4 februari op het Nieuwe Makers Festival RRReuring 2020. Ga voor meer info en tickets naar:

Sinan Eroglu zingt Jacques Brel 

Gepost door: Sandy Bosmans

Terug naar overzicht