Theater

Roué Verveer is zo goed als nieuw!

do. 13 februari 2020

“Met mij gaat het uitstekend, ik ben een tevreden mens!” Schalt het door de telefoon als ik Roué vraag hoe het met hem gaat. Roué Verveer is momenteel erg druk met de try-outs van zijn nieuwe solovoorstelling Zo Goed Als Nieuw en met try-outs van de Ramadan Conference: “…een vrolijke en hilarische show over de ramadan!” (Trouw), waarin hij samen met comedians Najib Amhali en Anuar door het land toert. Daarnaast is ook net bekend geworden dat hij Pilatus zal gaan spelen in The Passion dit jaar!

Ondanks deze drukte blijft hij positief en vrolijk! En dat is eigenlijk altijd al zo geweest, zegt hij zelf. Ook de basis van zijn solovoorstellingen is in de afgelopen 20 jaar nauwelijks veranderd. Roué wil mensen laten lachen, als het even kan zo hard en veel mogelijk. Dit doet hij door ervaringen uit zijn eigen leven mee het theater in te nemen. “Natuurlijk zijn dat andere ervaringen dan 13 jaar geleden, maar de basis is nog steeds hetzelfde.” Ook speelt Roué overal met veel plezier: “Mensen kunnen overal zitten en lol hebben, maar natuurlijk zijn podia als Ziggo en AFAS voor mij wel de krenten uit de pap.”

Roué merkt wel dat hij inmiddels tot een oude rot uit het vak is gaan behoren. “Ik besefte me laatst pas, toen er iemand van twintig me aansprak op een grap van 12 jaar geleden, dat er mensen met mijn grappen zijn opgegroeid!”

In 2007 stond Roué Verveer voor het eerst in Podium Mozaïek, met zijn tweede solovoorstelling M.A.W. (Met Andere Woorden) sindsdien heeft hij bijna elk jaar in ons theater gestaan. Aanstaande februari is het alweer tijd voor zijn negende avondvullende show: Zo Goed Als Nieuw. “Wat ik zo leuk vind aan Podium Mozaïek is dat het echt een buurttheater is, dat voel je ook aan het publiek, ze zijn gemêleerd, meer gewend en losser!”

Tijdens deze tour heeft Roué een nieuw element aan zijn show toegevoegd, een voorprogramma: “Ik tour met een poule van vijf jonge comedians door de theaters. Niet alleen om het publiek warm te maken, maar ook om de comedians kennis te laten maken met de theaters.” Deze jonge talenten zijn: Hassan el Rahaui, Glodi Lugungu, Jasper van der Veen, Bugra Cedik en Yunus Aktas. In Podium Mozaïek zal Hassan el Rahaui in het voorprogramma staan!

Roué Verveer staat donderdag 27 februari met zijn show Zo Goed Als Nieuw in Podium Mozaïek. Voor meer info en kaarten klik hier!

Gepost door: Merel Coolen

Terug naar overzicht