Theater

#Mozaïekinhuis met: Britt's Bananenbrood Competitie!

vr. 20 maart 2020

Haal #Mozaïekinhuis met onze hoogstpersoonlijke dagelijkse #thuisblijftips van collega's, makers, partners en plekken die wij jullie graag aanraden. #Thuisblijftip 4: Doe mee aan Britt's Bananenbrood Competitie!

Onze lieve collega Britt is een echte keukenprinses! Na elk weekend vertelt ze weer over de lekkere etentjes die ze gaf en alle gerechten en taarten die ze weer gemaakt heeft. We willen je dit niet onthouden en daarom delen we haar recept voor een overheerlijk bananenbrood. Dat overigens normaal ook te verkrijgen is in ons café-restaurant! 

Stuur vóór 1 april een foto/video van jouw resultaat door naar pr@podiummozaiek.nl, dit kan ook via Facebook en Instagram, en wie weet..ben jij de BBBC winnaar van 2020!

 

Onder de inzendingen verloten we 2 maal een koffiedate + cake voor twee personen, voor zodra we weer open zijn!

Ingrediënten:

250 g tarwebloem

2 tl bakpoeder

1 tl gemalen kaneel

1 mespunt zout

300 g bananen (3 kleine of 2 grote rijpe bananen)

100 g ongezouten roomboter

200 g witte basterdsuiker

8 g vanillesuiker

2 middelgrote eieren

125 ml crème fraice

Dr. Oetker Chocolade Glazuur

Blauwe bessen

Ongezouten walnoten

Benodigdheden:
bakpapier
cakevorm (27 cm)
keukenmachine
satéprikker

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
2. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout.
3. Pel en prak de bananen, en snijd een handje vol blauwe bessen door de helft, niet al te veel anders wordt je brood te nat.. Een handje vol walnoten in kleine stukjes meppen.(bewaar een paar stukken walnoot voor óp het brood)
4. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
5. Schep de bananenpuree, je handje vol blauwe bessen en walnoten door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
6. Leg het zakje chocolade glazuur in een pan heet water ( moet goed heet zijn ) wacht totdat de inhoud goed zacht is. Knip vervolgens een klein puntje aan de bovenkant van het zakje en verdeel de zachte glazuur over je afgekoelde bananenbrood.
7. Voordat het glazuur helemaal hard is geworden, druk verdeeld over je chocolade de stukjes walnoot.
8. Je Britt’s Bananenbrood is klaar!! 

Gepost door: Britt van der Horst-Heessels





Terug naar overzicht