Stroop je mouwen op, was je handen ;-) en ga aan de slag met deze heerlijke recepten voor doradefilet met couscous en charmoula en courgette mücver (pannenkoekjes) van chef Khalid!
Doradefilet met couscous en charmoula van Chef Khalid
Ingrediënten voor 4 personen:
4st doradefilet
350g couscous
700ml kokend hete groentebouillon
Voor charmoula:
½ bos peterselie
½ bos koriander
3st tenen knoflook
1st spaanse peper
1tl komijn
1tl paprikapoeder
1 tl zwarte peper
Zout naar smaak
Olijfolie
1st citroen sap
Bereiden:
1. Mix de ingrediënten voor de charmoula in een keukenmachine of met een staafmixer en voeg geleidelijk de olijfolie toe.
2. Pureer tot een smeuïge massa.
3. Meng driekwart van de charmoula-mix met de couscous in een grote kom goed door, giet de hete bouillon op de couscous en laat het gesloten wellen voor 15min.
4. Marineer de vis met de rest van de charmoula voor 10 min en bak krokant op de huid.
5. Serveer de vis met de couscous en doe citroenpartje erbij.
Tip: Lekker met wat gegrilde aubergine!
Courgette Mücver van Chef Khalid
Ingrediënten voor 4 personen:
4st grote courgettes
1st winterpeen
1st ui Peterselie, gehakt (naar smaak, ongeveer 1 eetlepel)
Dille, gehakt (naar smaak, ongeveer 1 eetlepel)
Zout / peper
100g bloem
3st eieren
Bereiding:
1. Rasp de courgette, wortel en uien fijn en breng op smaak met zout en peper.
2. Laat het een halfuur onder druk staan.
3. Giet de groenten af en knijp ze goed uit.
4. Voeg de gehakte kruiden, bloem en eieren toe aan de groentenmix en meng goed tot een beslag.
5. Verwarm een beetje olie in de bakpan en maak kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak goudbruin voor ongeveer 4min per kant.
6. Serveer de courgette fritters met yoghurt of tzatziki.
Kan gegeten als lunchgerecht, diner of als tussendoortje.
Eet smakelijk!!!
Gepost door: Khalid Maarouf
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!