Theater

Herinneringen aan Harry Gosen

wo. 8 april 2020

Herinneringen aan Harry Gosen

Afgelopen zondag 5 april overleed Harry Gosen, hij was een grote Bos en Lommeraar. Hij was een vaste gast bij Podium Mozaïek, als enthousiast fotograaf of als lid van het 4 en 5 mei Comité Amsterdam-West.

Ik maakte drie jaar geleden met Harry kennis, ik zou de 4 mei herdenking regisseren bij Podium Mozaïek. Daarvoor dook ik in de geschiedenis van wat nu Bos en Lommer is. Van verschillende kanten hoorde ik: ‘als je daar meer van wilt weten, moet je bij Harry zijn’. Ik belde hem. Hij wilde graag met me afspreken, en ik moest dan maar naar het ziekenhuis komen - hij was toen al ziek. Maar daar gingen we het niet over hebben – aan het werk!

Het was een goede eerste kennismaking die enorm uitliep. Wat een lieve man, wat een vat vol kennis. Hij was daarna bij de herdenking, en zijn behandeling sloeg gelukkig aan.

Toen ik Harry niet lang geleden voor het laatst sprak was hij weer ziek. Samen met Henk van Veen, de voorzitter van het Committee, bespraken we de komende 4 mei herdenking. Harry heeft 4 mei niet gehaald, en door het Coronavirus is de herdenking afgelast. Wat hadden we graag met u een moment stilgestaan bij het leven en werk van Harry. Dat moeten we later zeker inhalen.

Als u in deze Corona-stilte toch even naar buiten gaat, open dan eens de site Verhalen van Harry. Daar kunt u samen met hem een rondje maken door Bos en Lommer en blijven genieten van zijn kennis en enthousiasme. Bedankt Harry!

 

Gepost door: Kasper Kapteijn, programmeur

Terug naar overzicht