Theater

Bewaar je ticket, geniet later bij Podium Mozaïek

vr. 10 april 2020

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W (Onderwijs Cultuur & Wetenschap) en volgens de regels van de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Deze regeling heet: Bewaar je ticket, geniet later.

De door de overheid getroffen maatregelen rond COVID-19 raken ons allemaal, ook de culturele sector en dus ook Podium Mozaïek. Voor ons betekent dit dat we ruim 130 voorstellingen en activiteiten noodgedwongen hebben moeten verplaatsen of annuleren.

Samen met de artiesten en gezelschappen kijken we naar onze agenda’s om de activiteiten te verplaatsen naar nieuwe data. In veel gevallen lukt dat, maar in een beperkt aantal gevallen kan een activiteit niet worden verplaatst, en moet deze helaas gecanceld worden. Verschillende brancheverenigingen, de Autoriteit Consument en Markten en het ministerie van OC&W hebben de handen ineen geslagen en roepen u op: bewaar uw ticket tot de deuren weer open gaan en geniet later weer van uw favoriete voorstellingen.

 

Waarom de ticketregeling?

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact, die ontstaat door de maatregelen omtrent het coronavirus, in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken, zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar.

Hoe werkt de ticketregeling bij verplaatste evenementen?
Als je evenement, bijvoorbeeld een voorstelling, wedstrijd of concert wordt verplaatst binnen 13 maanden na de oorspronkelijke datum, dan blijft je ticket gewoon geldig voor het verplaatste evenement. Kun je niet op de vervangende datum, dan krijg je je aankoopbedrag (inclusief service- en/of reserveringskosten) terug in de vorm van een voucher, een digitaal tegoed. Deze voucher is ten minste 12 maanden geldig. Na deze 12 maanden, kunt u alsnog uw geld terug vragen.

Hoe werkt de ticketregeling bij afgelaste evenementen?
Kon een evenement niet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen 13 maanden en moet het worden afgelast, dan krijg je je geld – inclusief service- en/of reserveringskosten – terug in de vorm van een voucher. Ook deze voucher is ten minste 12 maanden geldig.

Hoe lang is mijn voucher geldig?

Je kunt het tegoed minimaal 12 maanden na uitgifte gebruiken om een ticket te kopen voor een ander evenement van dezelfde organisator. Als je uiteindelijk je voucher niet (geheel) hebt gebruikt en de termijn is verlopen, krijg je het (resterende) bedrag terug.

 

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?

Als je je voucher niet kunt gebruiken, heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een afgelast evenement is.

Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden.

Bij afgelasting is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt.

 

Kan ik een donatie doen?

Graag zelfs! Podium Mozaïek is een algemeen nut beogende instelling en heeft een ANBI status. Een voordeel van schenken aan ANBI's is dat u de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op uw belastbaar inkomen.
Wilt u ons direct steunen met een donatie? Dat kan via de website www.allegoededoelen.nl. Wanneer u op onderstaande link klikt, komt u direct in de donatiemodule terecht.

 

Doneer nu

 

 

 

 

Gepost door: Miriam Mustamu

Terug naar overzicht