Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterMuziekGastprogrammeringDansTheaterBeeldende kunstKindervoorstellingFilm

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptember

Serie
#female gazeJULIDANSJulidans
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Expositie

Expo: Longing for Ithaca
Nena Sesic-Feser

do 10 mrt '22 - zo 1 mei '22
Café Mozaïek

Verlangen naar Ithaca

Nena Sesic-Fiser is geboren in Bjelovar (Kroatië) en wonend in Utrecht, is schilderes van beroep, maar ook een visueel artieste met multidisciplinaire interesses, filmmaker en animator, danseres en zangeres. Zij exposeerde haar schilderijen en video-installaties in talloze Europese galerijen en haar korte- en animatiefilms werden vertoond op verscheidene internationale film festivals. Deze diversiteit van Nena’s artistieke activiteiten zette de Nederlandse televisie aan om enkele documentaires over haar leven en werk te produceren.

Verlangen naar Ithaca
Houd Ithaca altijd in gedachten.
Daar aankomen is waar je voor bestemd bent.
Maar haast je tijdens de reis helemaal niet.

(CP Cavafi, “Ithaca”)


Voor de grote dichter Constantine Cavafi betekende Ithaca van Odysseus de levenslange reis naar huis, zowel gevuld met verlangen naar de plaats van herkomst als met fascinatie voor de immense schoonheid en diversiteit van de wereld

 

“Ik ben van mening dat elke kunstenaar deze oproep van Ithaca inderdaad voelt - dat de kunst zelf een antwoord is op die oproep, een getuigenis van een reis naar een ultieme en zeer persoonlijke bestemming. Omdat ik bijna de helft van mijn leven weg ben van mijn oorsprong en jeugd, voel ik dit verlangen steeds intenser in mijn ziel resoneren.

In mijn schilderijen en videowerken herken ik het in het beeld van de oude eik, de troon van de Slavische mythologische godheid Perun, de dansende zeemeerminnen die opduiken uit de oceaangolven, de aanblik van eenzame en dappere vogels die over de immense zee vliegen, de voetstappen achtergelaten door een onbekende zwerver in de ongerepte natuur, magische rituelen die de deur openen naar ruimtes buiten de gewone realiteit ......

Hoewel uitgedrukt in verschillende technieken, presenteren ze allemaal draden in een tapijt dat me maakt tot wat ik ben.

 

Ik nodig u graag uit om de patronen ervan te onderzoeken.”

 

Nena Sesic-Fiser

 

 

De expositie Longing for Ithaca door Nena Sesic-Fiser van te zien van donderdag 10 maart t/m zondag 1 mei in Podium en Café Mozaïek.

 

 

 

Terug naar overzicht