Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterMuziekGastprogrammeringDansTheaterBeeldende kunstKindervoorstellingFilm

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptember

Serie
#female gazeJULIDANSJulidans
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
12.50

Track Record
DEGASTEN

vr 3 jun '22 , 21:00
Theaterzaal

If you talk about the track record of a person, company, or product, you are referring to their past performance, achievements, or failures in it.

23 juni 2022 opent het Tropenmuseum de tentoonstelling Onze Koloniale Erfenis. Een tentoonstelling over de geschiedenis en erfenissen van kolonialisme en slavernij. Maar wat betekent dit koloniale verleden voor jongeren vandaag de dag? Gaat het dekoloniseren wel snel genoeg? Of hebben we iets anders nodig om als samenleving verder te gaan?

De jonge spelers van DEGASTEN reageren met Track Record op deze tentoonstelling. Maker Sheralynn Adriaansz is met hen op zoek gegaan naar hun eigen sporen en activistische vuur, in een tijd waarin het verhitte identiteitsdebat onze samenleving in de greep houdt.

In Track Record wordt het publiek middels drie ‘tracks’ meegenomen in een poëtisch onderzoek, waarin muziek, tekst en beweging ruimte maken voor spiritualiteit. 

 

# 1 Think

Een kijkje in het vooronderzoek.

# 2 Play

Op een kwetsbare en krachtige wijze wordt de Nederlandse geschiedenis midden in het nu geplaatst.

# 3 Talk

Sheralynn Adriaansz X Het Tropenmuseum
Een inzicht in de samenwerking, met wisselende gasten en interactie met het publiek.

 

Adriaansz is begonnen als speler in de voorstelling Stuck In The Middle With You (2013), keerde terug bij DEGASTEN als projectleider tijdens Awake (2016) en werd coördinator educatievoorstelling bij Fair Play (2017/2018) en Back to Back (2018/2019). Vlak voor de eerste lockdown werkte zij als co-regisseur aan de educatievoorstelling Read My Lips (2020) en regisseerde zij de eerste versie van de digitale voorstelling Break (2020). Dit seizoen leidt Adriaansz voor het eerst een eigen productiegroep en maakt zij Track Record i.s.m. het Tropenmuseum, en in co-creatie met de spelers.

 

leeftijd: vanaf 13 jaar

 

Credits

Concept & Creatie: DEGASTEN

Cast: Noa van Dun, Sharayla Flissinger, Amary Bahia Hoen, Naomi Landman, Tizea Looijen, Oudail el Omari, Rosalie van Wamel

Artistieke Coördinatie en Eindregie: Sheralynn Adriaansz

Muziek: DJ LOVESUPREME

Scenografie/kostuums: Gerbrand Bos

Lichtontwerp: Mirko Lazović

Choreografie: Ser Sebico & Juersson Hermanus

Maskers: Eva Beeldsnijder

Tekst: Melissa Knollenburg

Dramaturgisch advies: Maarten van Hinte

Stage speltraining: Steven Dinkgreve

Productie: Vanessa Lagadeau

PR: Zora de Vos

Campagnebeeld: Sharon Jane & Sérgio Orfeo

Artistieke Leiding: Rutger Esajas

Zakelijke Leiding: Sènami Awunou

Met dank aan: Narjiss Ben Ali, Arjan van Hesteren, Maya Jaber, Het Tropenmuseum, Meervaart Studio, Broedplaats de Vlugt

 

Over Sheralynn Adriaansz

Sheralynn Adriaansz (1990) maakt theatervoorstellingen en performances, leidt gesprekken en is workshopdocent.

Sheralynn haar voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ze met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet Adriaansz haar persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

 Zij heeft trajecten gevolgd bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Adriaansz zich verder als theatermaker en produceerde de voorstellingen ‘Black Privilege’ voor Amsterdam Fringe, en ‘Naar Kisondela’ en ‘We dachten aan jou’ voor Over het IJ Festival/Likeminds. Met de voorstelling ‘BEIGE’ (Likeminds) stond Adriaansz afgelopen juli (2019) op Over het IJ festival. In deze voorstelling zoekt zij verbinding met de cultuur van haar Tanzaniaanse en Surinaamse voorouders. In februari en maart 2022 (eerder uitgesteld wegens Corona) stond Sheralynn met de nieuwe versie van de voorstelling Beige in de Nederlandse theaters.

 Dit is de eerste productie die ze bij DEGASTEN maakt. Sinds september 2021 is ze verbonden aan DEGASTEN om een eigen productiegroep te leiden. Deze productie, onder begeleiding van artistiek leider Rutger Esajas, is tot stand gekomen in samenwerking met het Tropenmuseum.

 

Over DEGASTEN

DEGASTEN is een theatergezelschap uit Amsterdam en maakt beeldend interdisciplinair montagetheater. De voorstellingen zijn gebaseerd op ervaringen van de jonge spelers en gaan altijd over actuele onderwerpen, dichtbij hun belevingswereld. Zij dragen zelf verhaallijnen aan die worden omgezet naar theatrale vertalingen. DEGASTEN onderzoekt voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwt de confrontatie niet.

DEGASTEN geeft theaterlessen en begeleidt talentvolle jongeren om door te stromen naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het (semi)professionele werkveld. 

Terug naar overzicht