Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterMuziekGastprogrammeringDansTheaterBeeldende kunstKindervoorstellingFilm

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptember

Serie
#female gazeJULIDANSJulidans
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:


Nieuwe makers Op locatie

Town Tales: Gouden Bergen
Yeliz Dogan, Ferhat Kaplan, Nina-Elisa Euson, Podium Mozaïek

za 21 mei '22 , 19:30 -
Frascati 2
Een ode aan de Turkse community.

Let op! Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het Town Tales festival en speelt op locatie in theater Frascati. Tickets zijn vekrijgbaar via Town Tales.

Gouden bergen is een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als "derde generatie gastarbeiders" in Nederland.

Met een kritische en liefdevolle blik kijkt het duo naar de Nederlandse maatschappij, maar ook naar zichzelf. Wat is er voorafgegaan aan de privileges die zij nu hebben? Wat zijn de verschillen tussen hun ervaringen en die van de generaties voor hen? Zijn ze Turkse Nederlanders, of eigenlijk nog steeds te gast? De voorstelling is geschreven en geregisseerd door theatermaker Nina-Elisa Euson. Gouden bergen is een ode aan de Turkse community. Een voorstelling die schuurt, lacht, huilt en brult.

Op woensdag 15 december 2021 was de negende aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra te zien. Centraal staat dan de theatervoorstelling Gouden Bergen, dat gaat over de derde generatie Turkse gastarbeiders, door Yeliz Dogan en Ferhat Kaplan onder regie van Nina-Elisa Euson. Over de grote vraag: Is de derde generatie Turkse gastarbeiders Nederlander? Of nog steeds te gast? Deze aflevering is online te bekijken via NPO Start wanneer je klikt op deze link.

Credits:

Regie en tekst :Nina Elisa-Euson

Spel en tekst: Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan 

Muziek: Onur Kaletas 

Artistieke coach: Dionne Verwey

Beelddramaturg: Pluck Venema 

PR, posterbeeld en website: Sophia BlydenTerug naar overzicht