Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterMuziekGastprogrammeringDansTheaterBeeldende kunstKindervoorstellingFilm

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptember

Serie
#female gazeJULIDANSJulidans
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:


Nieuwe makers Op locatie

Town Tales: Onbedoeld verberg ik
Danstheater ROAD, Podium Mozaïek

za 21 mei '22 , 21:00 -
Frascati 1
Een voorstelling over schaamte en ongemak, waarin dans en theater samenkomen.

Let op! Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het Town Tales festival en speelt op locatie in theater Frascati. Tickets zijn vekrijgbaar via Town Tales.

Onbedoeld verberg ik is een 45 minuten voorstelling over schaamte en ongemak, waarin de disciplines dans en theater samenkomen. In deze voorstelling vertrekt het duo ROAD, bestaande uit Romy Stark en Adanma Okoro, vanuit persoonlijke verhalen van de spelers en zoeken zij naar overeenkomsten met elkaar. De makers werken toe naar een universeel verhaal wat zich vertaalt in beweging.

Schaamte is universeel, maar in onze maatschappij bijna niet bespreekbaar. Het komt en gaat. ROAD nodigt je uit om onbedoeld, alles wat je verbergt, samen met ons te delen. Schaamte en ongemak, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Denk aan schaamte en ongemak op financieel gebied, voor je thuissituatie, geaardheid, persoonlijkheid, onzekerheid en universele thema’s zoals racisme, discriminatie en andere vooroordelen gebaseerd op uiterlijke kenmerken. De spelers nemen je mee in een fysieke reis waarbij dans en theater elkaar ontmoeten. We leven in een maatschappij waarbij imago belangrijk is. Wij mensen laten aan de buitenkant niet graag zien hoe het nou echt met ons gaat. In deze voorstelling confronteren deze RRReuringmakers het publiek met deze gevoelens en maken we moeilijke onderwerpen bespreekbaar. De muziek is speciaal voor deze voorstelling gemaakt en neemt je mee in dit gevoel van schaamte en ongemak. Durf jij deze reis met ons aan te gaan?

In september 2021 is de onderzoeksversie van 20 minuten van 'Onbedoeld verberg ik' in premiere gegaan tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hier heeft ROAD de Next Best Fringe Award gewonnen. Op het RRReuring Festival zal voor het eerst de verlengde versie van deze voorstelling te zien zijn.

Over Danstheater ROAD

Danstheater ROAD bestaat uit artistieke leiders Romy Stark en Adanma Okoro. Romy Stark is professioneel choreograaf, danseres en docent en organiseert verscheidene events in het creatieve werkveld. Adanma Okoro is afgestudeerd theatermaker en docent en creëert voorstellingen voor diverse gezelschappen in Amsterdam. Danstheater ROAD is ontstaan in januari 2020, bij een internationale samenwerking met On Stage Performing Arts gevestigd in Paramaribo, Suriname. ROAD heeft zijn naam te herleiden aan RO van Romy en AD van Adanma. Het duo heeft elkaar leren kennen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en merkte al snel dat zij een bijzondere chemie hadden. Hoewel Romy en Adanma nog nooit samen hadden gewerkt, namen zij een sprong in het diepe door in Suriname gelijk full time aan de slag te gaan met verschillende doelgroepen. Beiden hadden nog nooit een interdisciplinaire samenwerking gehad die zo soepel verliep. ROAD vult elkaar aan waar nodig, brengt elkaar in balans, zijn beiden krachtig in waar zij voor staan en delen dezelfde passie voor de noodzaak van cultuur binnen de kunsten.

ROAD staat voor verbinding. Wat betekent dit voor hen? Gedachtes en gevoelens tegen over elkaar zetten en proberen gelijkenissen te vinden. Elkaar herkennen en erkennen. Verschillende doelgroepen met elkaar in gesprek laten komen, een platform creëren voor uitersten die door middel van onze voorstellingen samen gespreksstof generen en meningen / ervaringen uitwisselen / delen. Leren van elkaar, open zijn naar elkaar, nieuwsgierig zijn naar het onbekende van de ander. Het belangrijkste doel van ROAD is kunst toegankelijk maken voor een jong publiek door een platform te creëren voor (Hip-Hop) danstheater en een brug te bouwen tussen de verschillende werelden, culturen, perspectieven en denkwijzen van de mens.

ROAD wil hun publiek aan het denken zetten door actuele onderwerpen aan te snijden en een open gesprek te voeren op de vloer. Het doel is om jongeren te laten zien dat zij een stem hebben en om de nieuwe generatie te laten spreken voor de toekomst. Door te werken met performers die zelf ook gemengd bloed hebben, bereiken we veel verschillende rassen en ontwikkelen we producties waarin iedereen zich kan verbinden en identificeren aan tenminste één performer.

Credits:

Regie & choreografie: Adanma Okoro & Romy Stark

Performers: Noor Jayani, Jay Lattig, Gianine Strang, Larissa Koopman, Hamiro Joannes, Vasco Gomez, Lara Valentic en Annalisa Capriotti

Muziek Producer: Dylan KuyperTerug naar overzicht