Theater

filter

Filter op:


Genre
ComedyMuziektheaterMuziekGastprogrammeringDansTheaterBeeldende kunstKindervoorstellingFilm

Datum


Toon alles
Maand
junijuliseptember

Serie
#female gazeJULIDANSJulidans
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal (incl. consumptie)
18.50
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
16.50
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie) Vrije plaatskeuze
13.50


Nagesprek met Christine Otten

Een van Ons
Blocknotes

za 1 okt '22 , 21:00
Toneel
Theaterzaal

Theatermonoloog naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten

Stichting Blocknotes presenteert dit najaar opnieuw Een van ons, de theatermonoloog naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten. Een aangrijpende voorstelling - ditmaal gespeeld door acteur Dennis Rudge - over zingeving in tijden van crisis, de dunne grens tussen goed en kwaad, over hoop als vijand en de kracht van kunst. Een van ons is vanaf september tot en met volgend voorjaar te zien in diverse theaters en gevangenissen. Eerder kampte de voorstelling met de gevolgen van corona. 

Lees minder

Eén man. Alleen in zijn cel. Hij vertelt, leest hardop voor uit zijn schrift. Waarvoor hij levenslang zit opgesloten weten we niet. In Een van ons is de levenslang gestrafte Luc S. aan het woord. Zijn verhaal begint met zijn dagelijkse worsteling: hoe betekenis en zin te geven aan een leven zonder toekomst. Luc vertelt dat hij bang is te verdwijnen omdat zijn herinneringen ‘opraken’ en hij geen nieuwe maakt in de gevangenis. Hij denkt dat hij ‘een soort evenwicht’ heeft gevonden in de monotonie en eenzaamheid van zijn prikkelarme bestaan. De komst van schrijver Katrien Achenbach naar de Penitentiaire Inrichting, waar ze een schrijfgroep gaat begeleiden, zet iets in beweging voor Luc, maar wat precies? Hij doet niet mee aan de schrijfgroep omdat dat te confronterend is voor hem als levenslanggestrafte zonder hoop ooit vrij te komen, maar begint wél een geheim logboek te schrijven waarin hij vertelt over zijn dagelijkse leven, medegedetineerden, zijn twijfels, verlangens en herinneringen. Stukje bij beetje schrijft hij zichzelf terug het leven in.

 

Na de voorstelling volgt een nagesprek met een exgedetineerde en oud deelnemer van een schrijfgroep, de cast en Christine Otten. 

 

Credits

Spel: Dennis Rudge

Componist: Lorijn von Piekartz

Regie: Kasper Kapteijn

Script: Christine Otten

 

 

 

 

Lees meerTerug naar overzicht