Theater

filter

Filter op:


Genre
TheaterGastprogrammeringKindervoorstellingDansComedyMuziekToneelStorytellingStorytelling,ComedyMuziektheaterBeeldend theater,KindervoorstellingSpoken WordMultidisciplinair theaterBeeldend theater

Datum


Toon alles
Maand
decemberjanuarifebruarimaartaprilmei

Serie
#female gazeLanter & Fanter
Filter(s):
Binnenkort in Podium Mozaïek
Prijzen voor deze voorstelling:
Normaal
15.00
Normaal (incl. consumptie)
15.00
Met Stadspas/ 65+ (incl. consumptie)
13.00
Studentenkorting/CJP/CKV (incl. consumptie) Vrije plaatskeuze
10.00


Nagesprek met Christian Guerematchi en Richard Kofi

Hissy Fit
Christian Guerematchi

do 27 okt '22 , 20:30
Dans, Film
Theaterzaal

An echo between bodies

Gedreven door de rauwe energie van rapmuziek ervaren drie zwarte lichamen hun ‘hissy fit’; de gemoedstoestand die een emotionele uitbarsting tot gevolg heeft. Ze verschuilen zich achter maskers en raken in een roes die hen een beangstigende macht geeft. Ze zitten gevangen in hun eigen lichaam en zoeken gefrustreerd een weg naar buiten. Emoties komen tot ontploffing en opgelegde stigma’s lijken zich te bevestigen. 

Lees minder

 

In Hissy Fit danst Christian Guerematchi samen met Mark ‘Brui5er’ Sheats en Michael Wanga een krachtig trio over het stigma dat de zwarte identiteit aan geweld verbindt - in de geschiedenisboeken tot aan moderne media. Wat doet dit met fragiele jongens die naar “mannelijkheid” en acceptatie zoeken?

 

Hissy Fit verbindt de viriele dansstijlen breaking en krump, de populaire muziekstroming drillrap, virtual reality en afro-pessimisme. Met live gestuurde videoprojecties en sound design brengen de performers hun turbulente binnenwereld dicht bij het publiek.

 

Codes van het zwarte lichaam

Hissy Fit sluit aan op de zoektocht naar nieuwe verhoudingen van de zwarte mens in de Westerse maatschappij. Chistian wil het concept ‘Black Identity’ via de taal van het lichaam openbaren. Hiervoor kiest hij een interdisciplinaire benadering, waarbij hij verdiept zich in verschillende dansstijlen die hij op eigen wijze analyseert, deconstrueert en betekenis geeft. In het nagesprek met kunstenaar en curator Richard Kofi vertelt Christian door wie hij beïnvloed is en geïnspireerd door is geraakt. Met zijn verhaal en dans wil hij in dialoog gaan met zijn publiek.

 

“I can recall the tv-images of the Rodney King riots in Los Angeles in 1992. As a young boy I was stunned by what I saw. At the same time I felt connected to this emotional outburst. Even now, this echo between bodies resounds through time.”

 

Iedereen is welkom om na de voorstelling deel te nemen aan het nagesprek met Christian Guerematchi en Richard Kofi.

 

Over christian guerematchi

Christian Guerematchi is een Sloveense maker en performer met ballet- en hedendaagse achtergrond. Hij danste bij het Nationale Ballet in Maribor onder leiding van Edward Clug, waarna hij zich in Nederland bij onder andere ICK Dans Amsterdam aansloot. In 2012 werd hij genomineerd voor De Zwaan Beste Dansprestatie voor zijn rol in ROCCO van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Zijn makerschap begon met White Noise (2019) i.s.m. Otion en in 2020 maakte Christian zijn solo-voorstelling N.A.M. – Non Aligned Movement; een afro-futuristische reis naar de Balkan. De komende jaren ontwikkelt Christian zijn choreografische kunstenaarschap bij ICK-Artist Space met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten.

 

Credits

Concept & Regie: Christian Guerematchi

Choreografie & Uitvoering: Christian Guerematchi, Mark ‘Brui5er’ Sheats & Michael Wanga

Visuals & Scenografie: STUDIO 10.04

Muzikale compositie: Michael Wanga

Kostuums: Jonathan Ho

Fotografie: Daniël Nicoletti

Dramaturgie: Nicole Geertruida

Illustratie: Richard Kofi

Productie: ICK Dans Amsterdam

Lees meerTerug naar overzicht